Cel Mai Bun Set de Tacamuri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Un set de tacamuri de buna calitate este esential in orice casa. Tacamurile nu sunt un simplu instrument de bucatarie cu ajutorul carora iei masa, ci pot fi elemente cu care transmiti mesaje celor din jur. De asemenea, in multe ocazii sunt oferite drept cadou de cununie sau la nunta.

De-a lungul timpului, modul in care au fost folosite tacamurile, modul in care au fost construite si micile detalii care le-au conturat au creat adevarate legende si povesti. Primul tacam care a aparut a fost cutitul, in preistorie, urmat de lingura in paleolitic si de furculita abia in anul 1600.

Adevarata revolutie in productia tacamurilor a avut loc in anul 1871 insa, atunci cand un englez a creat primele produse din otel inoxidabil, oferind siguranta si rezistenta la preturi mult mai mici decat erau cele solicitate pentru argintarii.

Ghidul cumparatorului

1. Materialul utilizat

Otelul inoxidabil este, fara doar si poate, materialul principal din care se fabrica tacamurile. Totusi, exista si alte materiale pentru care poti opta. Nu vei mai gasi tacamuri din piatra, scoici si oase, asa cum se construiau odinioara, insa poti gasi tacamuri din aur, argint, plastic sau lemn. Inoxul ramane, totusi, cea mai ieftina si mai igienica solutie.

2. Destinatia

Un set de tacamuri poate sa fie destinat utilizarii zilnice sau utilizarii ocazionale. Pentru utilizarea zilnica ai nevoie de tacamuri simple, rezistente si usor de curatat. In cazul utilizarii ocazionale, accentul trebuie sa se puna pe eleganta si pe detalii.

3. Numarul de piese

Niciodata nu stii cate persoane vor veni la masa, asadar, este bine sa ai un numar cat mai mare de piese. Cele mai practice sunt de 6 si de 12 persoane. Pentru a avea mereu o alternativa, incearca sa optezi mai degraba pentru seturile de 12 persoane.

4. Diversitatea de elemente

Un set de tacamuri pentru utilizarea zilnica este compus din elemente simple, cum ar fi lingura, lingurita, furculita, cutitul si polonicul. Un set destinat utilizarii ocazionale poate sa vina la pachet si cu furci pentru friptura, furculite pentru fructe sau cutit pentru peste.

5. Dimennsiunile pieselor

In general, atunci cand ne referim la dimensiuni, ne referim la suprafata care intra in contact cu mancarea si cu cavitatea bucala. Exista persoane care apreciaza tacamurile de dimensiuni reduse insa exista si persoane care prefera dimensiuni mai adanci, care sa ofere posibilitatea de a lua mai multa mancare.

6. Aspectul

Atunci cand vorbim despre aspect putem sa ne referim atat la detaliile fiecarei componente a setului, cat si la aspectul general. Foarte multe seturi de tacamuri sunt livrate in cutii elegante, de foarte buna calitate, care le poate contura un aspect cu adevarat interesane.

Aspectul poate sa tina cont de stilul tau, dar si de modul in care este mobilata casa.

O casa minimalista va avea nevoie de tacamuri cat mai simple, din materiale de buna calitate, in timp ce o casa clasica ce mizeaza pe eleganta, are nevoie de tacamuri cu cat mai multe detalii.

Top Produse 2023

Avantaje
  • pentru 6 persoane
  • 24 de piese 
  • otel inoxidabil

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *