Nu sunt elemente cu care suntem foarte obisnuiti, insa daca ne ofera siguranta, de ce sa nu le folosim? Vorbim despre diversii senzori si detectori care avertizeaza atunci cand apar probleme si reusesc sa ne fereasca de o multime de probleme. Un incendiu poate fi devastator pentru orice locuinta, pagubele fiind mari.
Unul dintre acesti senzori, extrem de importanti in orice incapere, este senzorul de fum. Un senzor de fum cu alarma poate sa se dovedeasca a fi deosebit de eficient si iti poate oferi un grad sporit de siguranta, atat tie cat si familiei tale. Nu este o investitie mare si nu este greu de montat, asadar, daca analizezi cu atentie caracteristicile si te informezi, poti obtine un grad mare de siguranta pentru o investitie minima. Acesta poate functiona independent sau conectat la un sistem de alarma.
Ghidul Cumparatorului
1. Dimensiunile camerei
Este un prim criteriu pe care trebuie sa il notezi cu strictete. Este important sa stii care sunt dimensiunile camerei in care vei monta senzorul, pentru a sti cu exactitate care este numarul de senzori de care ai nevoie sau care este tipul acestora.
2. Alimentarea
De regulaa, majoritatea senzorilor de fum functioneaza cu baterii de 9 V. Cu toate astea, vei gasi si variante alimentate direct de la reteaua electrica. Nu trebuie sa te complici totusi, in conditiile in care cei cu baterii sunt foarte eficienti. Trebuie doar sa te asiguri ca ai mereu o baterie la indemana pentru a o inlocui pe cea care se termina. Este util un senzor wireless cu baterie.
Un punct cheie in legatura cu acest aspect este avertizarea atunci cand bateria se termina. Exista modele de senzori care emit un semnal acustic atunci cand nivelul bateriei este critic.
3. Sa fie testat dupa orme EU / ISO
Atentie mare la senzorul pe care il cumperi. Daca iti doresti sa fie eficient si sa nu genereze riscuri inutile, este bine sa te asiguri ca este testat si aprobat conform unor standarde. Cel mai popular stndard in Romania si in EU este EN 14604.
4. Sensibilitatea senzorului
Sensibilitatea poate sa fie un subiect destul de dificil. Iti doresti sa ai un senzor cat mai sensibil, in asa fel incat sa descopere din timp pericolele, insa in acelasi timp nu iti doresti ca acesta sa se activeze la fumul de tigara. La aparatele de calitate, senzorii moderni pot fi setati la o anumita sensibilitate, asadar, daca esti fumator, ai libertatea de a elimina riscul de alarma in cazul unei simple tigari.
5. Puterea zgomotului de avertizare
Alarma generata de senzor trebuie sa fie puternica, in asa fel incat sa o auzi de peste tot si chiar sa o auda si vecinii. Un minim de zgomot ar trebui sa fie de 85 de decibeli, in asa fel incat sa poata acoperi cu usurinta restul electrocasnicelor din casa.
6. Temperatura de functionare
La majoritatea senzorilor de fum, temperatura standard de functionare se situeaza intre minus 10 grade Celsius si 55 de grade Celsius. Daca stii ca locuiesti in zone cu temperaturi mai scazute ( Este greu sa atingi temperatui mai mari de 55 de grade Celsius ), poti cauta un senzor cu o plaja mult mai larga in acest sens.
7. Modul de avertizare
Avertizarea nu ar trebui sa se faca doar sonor. Exista senzori de fum care avertizeaza si printr-un apel sau printr-un SMS, in asa fel incat in momentul in care nu esti acasa, sa poti sa afli din timp daca exista o problema si sa poti lua atitudine.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un senzor de fum ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023

- wireless
- avertizare acustica si vizuala
- cu baterie
- se poate conecta la sistem de alarma
- pret mic
- dimensiuni relativ mari