Cea Mai Buna Telecomanda Universala

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Traim inconjurati de electronice si multe dintre aceste electronice sunt controlate de telecomanda. Televizorrul, DVD-ul, sistemul audio, aparatul de aer conditionat si o multime de alte elemente din casa noastra pot fi setate de la distanta, prin doar cateva apasari de buton. Problema apare in momentul in care numarul de telecomenzi din casa devine mult prea mare sau daca ti s-a stricat telecomanda veche si nu gasesti una identica.

Atunci, o solutie universala pare a fi cel mai bun raspuns la problema si reuseste sa aduca o doza mare de confort pentru orice utilizator. Alegerea telecomenzii universale trebuie, insa, sa tina cont de o serie de criterii, multe dintre ele deosebit de importante.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul telecomandei

Tipul telecomandei este extrem de important, deoarece decide gradul de control pe care il ai in casa, asupra electronicelor si electrocasnicelor pe care le detii. Ai de ales intre telecomenzi specializate pe aparate multimedia sau variante destinate altor dispozitive, cum ar fi aerul conditionat, sistemul de alarma sau usa de la garaj.

2. Raza de actiune (metri)

De regula, telecomenzile functioneaza in doua moduri: fie cu ajutorul undelor infrarosu, fie cu ajutorul undelor radio. In functie de modul de functionare se decide raza pe care telecomanda poate sa fie activa. Exista inclusiv solutii care combina cele doua variante de transmisie, insa acestea pot fi ceva mai costisitoare.

ele mai folosite telecomenzi sunt cele cu infrarosu, deoarece reusesc sa aiba o raza de comanda ce depaseste intotdeauna 5 metri si sunt accesibile. Din pacate, trebuie sa fie aliniate cu dispozitivul vizat pentru a fi eficiente si nu trebuie sa aiba obstacole.

Cele cu frecventa radio sunt mult mai eficiente, deoarece reusesc sa porneasca televizorul, spre exemplu, dintr-o alta camera. Acestea sunt ceva mai costisitoare si de multe ori s-ar putea sa nu merite efortul financiar.

3. Modul de introducere a codurilor pentru aparatele controlate

Exista doua variante prin care se pot introduce codurile. Prima varianta este prin introducerea manuala, ceea ce poate sa fie destul de consumatoare de timp. Va trebui sa cauti pe site-ul producatoruluui dispozitivului pe care vrei sa il controlezi si sa iei codurile furnizate de acesta. Cea de-a doua este mai simpla si se numeste ” Learn”. Learn este o functie prin care telecomanda poate sa preia semnalele de la telecomanda dispozitivului si sa le copieze pentru a functiona eficent ulterior.

4. Butoane si comenzi

Evident, conteaza foarte mult si ce poti controla cu aceasta telecomanda. Exista variante care ofera doar butoane de on/off, insa exista si solutii mult mai complexe. Cu cat mai multe butoane, cu atat mai bine. Un sfat util pentru incepatorii care sunt la prima telecomanda universala este acela de a alege o solutie care se poate conecta la PC. In felul acesta se poate lua un update periodic si poate fi programata mult mai usor.

5. Modul de alimentare

Alimentarea pe baza de baterii AA si AAA este inca cea mai populara. Bateriile rezista destul de mult si ofera destul de multa flexibilitate. Telecomenzile moderne, cu ecran LCD inclus, vor avea nevoie de un acumulator intern care va fi incarcat ocazional. Este o solutie foarte interesanta, deoarece te va scuti de achizitia de baterii. In perioada de inactivitate a telecomenzii, aceasta poate sa fie lasata la incarcat fara niciun fel de probleme.

Top Produse 2023

Avantaje
  • raza de 8 metri
  • intuitiva
  • pret mic

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *