Cel Mai Bun Detector De Gaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune detectoare de gaz? Care este cel mai bun detector de gaz?

Siguranta este primordiala pentru orice fiinta umana. Atata timp cat esti in siguranta si integritatea ta nu este amenintata cu absolut nimic, te poti preocupa de orice altceva. Chiar daca pericolele casnice nu sunt atat de mari, exista totusi riscuri iar unul dintre acestea este dat de scurgerile de gaz. Nu de putine ori auzim la stiri de diverse explozii cauzate de butelii lasate deschise sau de accidente din cauza gazului.

Daca nu doresti sa risti vietile persoanelor dragi tie si inclusiv viata ta, un detector de gaz poate sa fie una dintre cele mai inteligente achizitii facute. Nu este scump, nu este mare, nu este complicat de montat si nu este greu de folosit. Daca te intrebi cum sau unde gasesc detectoare de gaz ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

Chiar daca vorbim despre un dispozitiv simplu, acesta vine cu anumite caracteristici si poate sa aiba functii care mai de care mai interesante. Din acest motiv trebuie sa iei in considerare mai multe criterii.

1. Tipul detectorului

Aparatele care detecteaza gazul sunt de mai multe feluri. Poti opta pentru

 • portabil
 • cu electrovalva

Detectorul de gaz cu electrovalva este si el de doua feluri:

 • cu fir
 • fara fir

In cazul detectorului portabil, lucrurile sunt destul de simple. Acesta este alimentat de baterii si are avantajul de a fi transportat cu usurinta dintr-o parte in alta.

In cazul detectrului cu electrovalva, instalarea poate sa fie ceva mai complexa, deoarece se face pe perete. De asemenea, aparatul trebuie sa fie conectat la o electrovalva conectata la randul sau la conducta principala de gaz.

Cu siguranta, varianta portabila este mai simpla, in timp ce varianta cu electrovalva este ceva mai complexa, dar si mai eficienta.

2. Tipurile de gaz detectate

Evident, cu cat exista mai multe tipuri de gaz pe care aparatul cumparat le detecteaza, cu atat mai bine. Daca vrei sa economisesti totusi, asigura-te ca detectorul pe care il cumperi poate sa detecteze gazul cu care iti este alimentata centrala sau aragazul.

3. Sensibilitatea senzorului

Pentru o siguranta maxima trebuie sa urmaresti detectoarele de gaz foarte sensibile. Un detector de buna calitate te va avertiza imediat ce descopera un pericol. Sensibilitatea senzorului se situeaza, de regula, intre valorile de 5 si 20 %.

4. Puterea alarmei

Pare unul dintre elementele cele mai simple, insa alarma are cel mai important rol: acela de a avertiza. Aceasta trebuie sa fie cat se poate de puternica din punct de vedere auditiv si trebuie sa avertizeze si in alte moduri, cum ar fi semalele vizuale.

In cazul detectoarelor mobile, daca acestea sunt alimentate pe baterii, trebuie sa avertizeze si atunci cand nu mai au baterii pentru a ramane mereu functionale.

Avertizarea se poate face inclusiv telefonic, printr-un apel sau printr-un SMS. O astfel de avertizare poate sa fie deosbit de utila in momentul in care nu esti acasa si exista scurgeri de gaze.

5. Functiile suplimentare

Alarma este o functie importante care nu trebuie sa lipseasca de la niciun detector si trebuie sa fie cat mai diversificata. Pe langa aceasta insa, un detector bun poate sa aiba si alte functii. Pe langa detectia de gaze din incapere, acesta poate sa avertizeze in cazul in care electrovalva blocheaza accesul la gazul din conducta si sa iti spuna sa resetezi parametri.

Designul poate sa fie si el un element de luat in calcul, mai ales daca alegi sa montezi detectorul intr-un loc vizibil. Cel mai important insa, este sa achizitionezi un detector 100% eficient, care sa iti ofere siguranta totala.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un detector de gaz metan ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • detecteaza diferite tipuri de gaz (metan, GPL, Co)
 • alarma sonora si luminoasa
Dezavantaje
 • nu notifica pe SMS
Avantaje
 • detecteaza multe tipuri de gaz
 • alarma
 • pret bun

Detector fara electrovalva

Avantaje
 • control prin aplicatie Android si iOS
 • poti opri gazul din telefon
 • usor de montat
Dezavantaje
 • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *