Cel Mai Bun Mojar cu Pistil

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Pisarea alimentelor se poate face in felurite moduri, existand o multime de dispozitive de bucatarie care fac acest lucru in doar cateva secunde. Totusi, varianta clasica, prin folosirea unui mojar cu pistil, pare la indemana si este preferata de multi oameni pentru istoria sa foarte bogata. In aproape orice bucatarie exista un astfel ed obiect iar eficienta sa bruta este foarte atractiva. Mojarul este folosit in mod traditional pentru a pisa usturoi, dar se poate folosi si pentru a sfarama diverse tipuri de  condimente si seminte.

Desi pare un obiect simplu, alegerea lui trebuie sa tina cont de o serie de criterii, multe dintre ele foarte importante.

Ghidul cumparatorului

1. Materialul din care este realizat

Exista mai multe materiale din care poate fi realizat un mojar cu pistil. Materialul perfect nu trebuie sa fie foarte dur, insa este bine sa fie oarecum antiaderent, in asa fel incat sa nu lase alimentele ce urmeaza a fi zdrobite sa alunece. Printre mojarele cu pistil foarte populare se numara cele din granit, cele din marmura sau cele din lemn masiv, care sunt intalnite la foarte multe targuri traditionale. In magazinele profesionale pot fi gasite si variante din fonta sau dintr-o ceramica japoneza, de foarte buna calitate.

Varianta din granit este ceva mai costisitoare din cauza raritatii materialului, insa este foarte eficienta si foarte atractiva din punct de vedere estetic.

Marmura este ceva mai ieftina, insa nu este chiar atat de eficienta, avand o suprafata mai lucioasa.

Printre cele mai intalnite si mai eficiente mojare cu pistil se numara cele din lemn, care indeplinesc foarte bine sarcinile, insa cu un efort destul de mare depus din partea utilizatorului.

De asemenea, foarte eficiente se dovedesc a fi si cele din fonta.

2. Modul in care trebuie intretinut

Pastrarea unui mojar cu pistil in stare buna nu ar trebui sa fie foarte dificila. De regula, acest produs este usor de curatat si este durabil, insa in functie de materialul din care este construit, procesul poate sa aiba un grad mai mare sau mai mic de dificultate. Produsele cu suprafete dure au nevoie de mai mult timp pentru curatare, deoarece raman mici bucati de alimente in ele. Lemnul si marmura se curata usor, insa pastreaza aromele de la alimente, iar suprafetele foarte netede se curata foarte usor, insa fac alimentele sa danseze in timp ce sunt zdrobite.

3. Dimensiunile produsului

Dimensiunea mojarului cu pistil este importanta in functie de scopul pe  care il are. Pentru sosuri si pentru zdrobirea unor cantitati mari in acelasi timp, este indicat un mojar de dimensiuni generoase, insa pentru pisarea usturoiului, solutiile de dimensiuni mici par a fi mult mai potrivite. In momentul in care se masoara dimensiunile trebuie sa se ia in considerare diametrul si adancimea pivei, precum si grosimea si lungimea pisalogului.

4. Design 

Achizitia mojarului cu pistil are un scop practic, dar poate sa joace si un rol estetic in bucatarie. O imagine foarte buna pentru acest produs, dar si o calitate superioara, sunt date de o baza cat mai inalta, un capat foarte dur pentru pisalog si o forma care sa contribuie la eficienta estetica si in acelasi timp sa asigure eficienta in timpul utilizarii.

Top Produse 2025

Avantaje
  • rezistent, din granit
  • se poate spala in masian de spalat vase
  • pret

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *