Cel Mai Bun Antivirus pentru Calculator

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Este destul de greu sa alegi un program antivirus perfect pentru tine, in conditiile in care informatiile nu sunt atat de concludente precum ar trebui sa fie, iar oferta este destul de mare. Este cert insa faptul ca un program antivirus este cu adevarat esential daca iti doresti sigurana pentru datele tale.

Probabil ca ai auzit deja ca exista virusi care cripteaza toate fisierele ditnr-un calculator si pierzi toate informatiile. Daca nu ai un sistem de operare imun la atacurile cibernetice, cum ar fi Linuxul, vei avea nevoie de un antivirus. Sistemele de operare precum Mac sau Windows, sunt destul de vulnerabile, iar virusii evolueaza destul de repede. Tocmai de aceea, trebuie sa fii mereu la curent cu cei mai noi si performanti antivirusi.

Exista si variante gratuite, dar daca esti novice in ale calculatorului si ai patit-o de multe ori cu virusii, te poti orienta si catre o licenta platita intrucat ofera avantaje fata de cele free.

Ghidul cumparatorului

1. Licenta gratuita sau platita

Modul in care antivirusul iti este furnizat este cat se poate de important. Poti sa descarci inclusiv gratuit o solutie antivirus, insa nu intotdeauna formula gratuita este si eficienta. De asemenea, poti sa cumperi un antivirus online sau sub forma fizica, pe stick sau CD. Daca achizitionezi produsul, ai mai multe avantaje:

  • te poti bucura de firewall;
  • ai mai multe solutii anti spyware si anti spam
  • ai update-uri automate la cele mai noi amenintari

2. Tipul de antivirus

Daca ai un nou sistem de operare si doresti un antivirus, vei avea nevoie de unul cu licenta noua. In cazul in care vrei doar sa reinnoiesti licenta pe care il folosesti deja, ai nevoie de o licenta de reinnoire. Este bine sa te orientezi spre antivirusi cat mai noi, deoarece au update-urile facute si sunt cei mai eficienti.

3. Numarul de calculatoare protejate

De cele mai multe ori, cei care achizitioneaza antivirusi sunt reprezentantii firmelor, care au mai ulte PC-uri, laptopuri sau tablete de protejat. Licentele pot fi destinate pentru un singur utilizator sau pentru mai multi utilizatori. Este evident faptul ca o licenta pentru mai multi utilizatori poate sa fie ceva mai acceptabila din punct de vedere al costului, asadar, daca ai mai multe device-uri, trebuie sa te orientezi spre o astfel de solutie.

3. Functiile pe care le ofera

Aici se face o diferentiere foarte mare intre antivirusi. Usirinta in utilizare poate sa difere destul de mult de la un program la altul. Este bine sa vizezi usurinta in instalare, usurinta in obtinerea update-urilor si capacitatea de a izola virusii, fara a afecta integritatea altor informatii din sistem.

Exista antivirusi care au functii anti spam, filtre pentru blocarea accesului la anumite site-uri ( atunci cand calculatorul este folosit inclusiv de copii) si diverse filtre de tip privacy. De asemenea, anumiti antivirusi ofera distrugerea de ocumente sau posibiliatea de a face backup la documente care au fost sterse deja.

4. Producatorul

Exista o serie de nume foarte importante in domeniu, cum ar fi Kaspersky, Bitdifender sau Norton si Eset. Daca vrei sa sustii o afacere romenasca, poti sa optezi pentru Bitdefender, care este foarte eficient si deserveste milioane de useri din lume. Si celelalte solutii se pot dovedi eficiente, insa, in functie de necesitatile pe care le ai.

Top Produse 2023

Avantaje
  • licenta pentru 3 computere
  • parental control si anti spam

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *