Cel Mai Bun Cutit al Bucatarului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Cutitul bucatarului este acel cutit bun la toate, folosit in momentele cele mai dificile din bucatarie. Orice bucatar are un cutit preferat si orice chef se lauda cu cea mai buna alegere. Chiar si bucatarii amatori au inceput sa acorde o atentie din ce in ce mai mare cutitelor cu care taie, toaca sau feliaza diverse produse, asadar, un ghid pentru alegerea celui mai bun cutit este mai mult decat bine venit.

Daca vrei sa cumperi un cutit perfect, care sa te ajute in toate actiunile din bucatarie, acesta este asa-numitul cutit al bucatarului. Pe langa acesta, poti considera sa iti dotezi bucataria cu un set de cutite, fiecare gandit pentru actiuni specializate..

Ghidul Cumparatorului

1. Material (lama si maner)

In ceea ce priveste materialele, sunt o multime de variante. De regula, exista doua parti unde trebuie sa tii cont de material: lama si manerul. Lama este importanta, deoarece este cea care decide usurinta de taiere. Daca iti doresti o calitate foarte buna pentru lama, otelul inoxidabil este alegerea perfecta.

Manerul poate sa fie si el din metal, daca se doreste greutate si precizie sau din plastic daca se doreste usurinta in taiere si rapiditate. In ceea ce priveste manerul, flexibilitatea este deosebit de mare, existand manere din otel, plastic dur sau chiar lemn, ceea ce face loc de o estetica deosebita.

De materialul din care este realizat cutitul depinde durata de viata a acestuia, asadar este bine sa te orientezi spre variante de o calitate superioara.

2. Ergonomia

Un important aspect pe care trebuie sa il atinga cutitul bucatarului este acela de a fi cat mai ergonomic. Ergonomia implica o utilizare confortabila si eficienta in taiere, indiferent ca vine vorba despre taierea cepei, a legumelor sau a carnurilor.

De regula, cutitul bucatarului are o lama ce variaza intre 20 si 30 de centimetri, un maner confortabil care poate sa incapa complet in palma, in asa fel incat sa asigure un control total si o forma foarte buna anti alunecare. Evident, diferentele pe care le putem regasi de la brand la brand sunt destul de mari, unele cutite avand manere fusiforme altele avand diverse indentatii. Ideea principala este ca ai nevoie de un cutit pe care il poti controla foarte bine, care sa nu alunece si sa nu genereze riscul de accidentare.

3. Dimensiunile

Dimensinea cutitului este un element care influenteaza ergonomia. Nu exista dimensiuni standard insa, fiecare utilizator avand anumite necesitati si preferinte. Pentru a alege cutitul perfect trebuie sa tii cont de greutate, de balans si de lungime. Echilibrul este cuvantul de ordine in alegerea cutitului perfect si acesta trebuie sa imbine perfect greutatea cu flexibilitatea. Un cutit mai greu poate sa taie mai usor, insa nu este la fel de comod si de rapid ca si un cutit usor. Este bine sa optezi, asadar, pentru o solutie usoara daca vrei rapiditate si pentru o varianta mai grea daca iti doresti precizie.

In ceea ce priveste lungimea, lama trebuie sa aiba aproximativ 20 de centimetri pentru a fi 100% versatila.

Daca optezi pentru un cutit mai scurt vei obtine o manevrare mai buna iar daca alegi unul mai lung, vei obtine o rapiditate in taiere si un volum mai mare de ingrediente taiate in acelasi timp.

4. Design

Nu in ultimul rand este important sa te uiti la aspectul cutitului. Confortul psihologic este mult mai mare in momentul in care lucrezi cu un produs foarte placut din punct de vedere estetic. Multi bucatari aleg chiar sa isi personalizeze cutitele cu insemnele lor.

Opteaza pentru un design cat mai placut, finisaje de buna calitate si incearca sa nu te orientezi prea mult dupa pret. Un cutit de buna calitate, chiar daca este mai scump, poate sa isi faca treaba o viata intreaga si isi poate acoperi investia fara prea mari probleme.

Top Produse 2023

Avantaje
  • lama lata
  • otel inoxidabil
  • pret
Avantaje
  • materiale de calitate
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *