Cele Mai Bune Drujbe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune drujbe? Care este cea mai buna drujba?

Intr-o gospodarie in care lemnul este principala sursa de caldura sau in care gradina are un numar mare de copaci ce trebuie ingrijiti, o drujba este o achizitie inteligenta. In functie de tipul de drujba aleasa, se pot obtine economii consistente de timp si de bani. Nu trebuie sa fii profesionist pentru a utiliza o drujba si nu trebuie sa ai niciun fel de pregatire, mai ales daca vorbim despre drujbe moderne, dotate cu o multime de sisteme de protectie si cu functii cat se poate de interesante. Daca te intrebi cum sau unde gasesc drujbe ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul (dupa alimentare)

In principiu, ai de ales intre doua variante de drujbe. Diferentierea se face in functie de modul de alimentare.

  • pe combustibil lichid
  • electrica

Cele mai populare si cele mai eficiente, din multe puncte de vedere, sunt drujbele care functioneaza pe benzina sau pe motorina. Acestea se folosesc de motoare termice in doi timpi si ofera flexibilitate foarte mare. Din pacate, nu sunt atat de prietenoase cu mediul inconjurator si nici cu urechile vecinilor.

Cel de-al doilea tip de drujba este cea electrica. Mai ieftina si mai economica, aceasta drujba are avantajul de a fi silentioasa si de a se folosi ceva mai usor. Flexibilitatea nu este punctul sau forte, insa, fiind dependenta de o sursa de energie electrica.

2. Puterea

In functie de necesitatile pe care le ai trebuie sa tii cont de putere. In cazul drujbelor cu combustibil aceasta se masoara in CP (Cai Putere) iar in cazul celor electrice se masoara in Watti. O solutie medie ar trebui sa aiba o putere intre 1500 si 2000 de Watii sau aproximativ 2-3 cai putere.

3. Manevrabilitate & ergonomie

Pentru multi, aspectul nu este atat de important. Nu vorbim, insa, despre estetica, ci despre modul in care este optimizata drujba in asa fel incat sa fie cat mai usor de manevrat. Conteaza foarte mult sa fie construita in asa fel incat in timpul utilizarii sa ofere un confort sporit.

De asememenea, conteaza dimensiunile lamei si dimensiunile lantului, deoarece pot decide care este grosimea arbustilor pe care ii vei taia.

4. Performanta

Varifica lungimea de taiere, adica diametrul maxim al trunchului de copac ce poate fi taiat dintr-o singura cursa.

5. Fiabilitatea si Siguranta

Micile dotari care transforma drujba intr-una sigura pentru utilizator sunt esentiale. Daca esti incepator, mai ales, trebuie sa dispui de o drujba care sa isi tensioneze singura lantul, care sa dispuna de un sistem de oprire de siguranta si sa evite pe cat posibil orice tip de accidentare. Drujbele moderne vin la pachet si cu optiuni interesante de auto curatare si cu functii de atenuare a vibratiilor, care se dovedesc a fi eosebit de interesante.

6. Zgomot

O drujba este zgomotoasa, indiferent cat de bine este optimizata din acest punct de vedere. Este bine, totusi, sa te orientezi spre o varianta ceva mai prietenoasa din acest punct de vedere, mai ales daca urmeaza sa iti faci treaba cu ea intr-o zona rezidentiala. O drujba electrica este mult mai atractiva din acest punct de vedere.

7. Accesoriile incluse

Daca vrei sa obtii cat mai multe de la drujba, este bine sa ai in vedere si accesoriile. Majoritatea variantelor moderne vin la pachet cu accsorii precum ochelari de protectie, manusi sau lanturi suplimentare. Toate aceste accesorii cresc valoarea drujbei si o fac mult mai atractiva, motiv pentru care este bine sa le iei in calcul.

8. Alte caracteristici

  • autonomie: verifica autonomia de functionare pana la o noua alimentare
  • consumabile: verifica daca si cat ulei consuma, precum si detaliile despre lant (la cat timp se schimba si de unde cumepri poese de schimb – de aceea e bien sa iei o marca de renume)

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o drujba ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • robusta si puternica (1800 W)
  • usoara (4.4 kg)
Dezavantaje
  • pret peste medie

Nu neglija nici marca, care poate sa spuna multe despre produsul pe care il cumperi. Un brand de calitate ofera, in general, produse de calitate si in felul acesta ai garantia unei drujbe care sa reziste in timp.

Cele mai populare marci sunt Husqvarna, Stihl, Makita, Hecht, Bosch, Heinner, Stern.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *