Cel Mai Bun Tocator de Fructe si Legume (Chopper)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Ce faci cand ai de tocat o cantitate mare de ceapa pentru zacusca? Sau ce iti poate usura munca atunci cand prepari o salata sau o ciorba? Si daca esti vegetarian sau raw vegan, ini tocatorul electric de bucatarie, caruia i se mai spune si mini chopper, este de ajutor cand gatesti intrucat marunteste repede legume, fructe si chiar carne. Desi este mic, acest dispozitiv efectueaza operatiuni precise si rapide. Se poate folosi pentru a marunti ceapa, morcov, ardei gras, varza, mere, nuci si altele care ti-ar lua mai mult timp si efort sa le faci manual.

Trebuie sa ai in vedere ca aceasta functie poate fi inclusa la roboti de bucatarie si mixere verticale, aceasta te-ar putea ajuta sa economisesti niste bani, daca le ai pe toate intr-un singur aparat. Avantajul unui tocator de legume fata de un robot sau mixer este ca nu iti ia timp sa asamblezi componenta / piesa pe care vrei sa o folosesti, de asemenea este si mai usor de curatat dupa folosire. Daca ai spatiu unde sa il pui (este destul de mic), se justifica sa ai unul separat intrucat pretul este redus.

Intotdeauna este bine sa incepi cu o viteza mica atunci cand toci, urmand sa o cresti in functie de rezultate.  Eu il gasesc foarte util pentru ceapa si morcov. Daca te intrebi care este cel mai bun, ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc tocatoare de legume ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cel-mai-bun-tocator-de-legume

Ghidul Cumparatorului

Exista tocatoare manuale si electrice, iar acest ghid are in vedere tocatorul electric.

1. Materialele

Te intereseaza ca, odta achizitionat, produsul sa fie eficient, usor de intretinut si rezistent in timp.

  • lamele (cutitele) trebuie sa fie din inox, rezistente la socuri si rugina. Atentie: unele tocatoare pot sparge si gheata, dar au lame speciale; nu folosi aceleasi lame intrucat se vor uza
  • vasul poate fi din sticla (mai greu, se poate sparge, e mai usor de curatat si nu raman mirosuri in el) sau din plastic (e mai usor, se sparge greu, dar se poate zgaria; daca toci ceapa trebuie spalat bine sa nu ramana miros)

2. Puterea

O putere mai mare inseamna ca poti toca mai repede, si poti marunti pana la gradul de pasta. Iti recomand un produs cu minim 300 W.

3. Vitezele

Este util sa aiba mai multe viteze, adica sa aiba viteza reglabile. Unele modele au functia turbo pentru a porni/opri tocatorul pentru perioade scurte la putere maxima.

4. Capacitatea

Aceasta este importanta dac ai de prelucrat multe legume sau daca vrei sa le pui pe toate odata pentru a face o salata de exemplu.iti recomand minim 0.5 litri, iar daac ai nevoie de mai mult sa stii ca sunt si pana la 2 litri, dar iti va ocupa mai mult loc in bucatarie (daca ai de tocat mult atunci poate e mai bine sa asamblezi robotul de bucatarie si sa il pui la treaba).

5. Siguranta

Un tocator de calitate nu porneste daca vasul nu e fixat bine. Vasul poate fi cu sau fara fixare filetanta, a doua varianta prezentand siguranta mai mare in utilizare mai ales daac e de capacitate si putere mari.

6. Alte caracteristici

  • zdrobire gheata: are lame speciale pentru a marunti gheata, util pe timpul verii
  • accesorii: unele modele includ disc de emulsifiere pentru a putea face creme
  • controlul: poate fi mecanic sau cu taste digitale
  • garantie: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un tocator de legume si fructe ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere 400 w
  • cpacitate 0.8 l
  • disc emulsionare
  • garantie 2 ani
Dezavantaje
  • are doar 1 viteza
Avantaje
  • capacitate 0.5 l
  • putere 450 W
  • bol plastic
  • raport calitate pret
Dezavantaje
  • doar 1 viteza

 

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *