Cea Mai Buna Tableta Grafica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Cei care obisnuiesc sa deseneze sau sa faca schite, pot fi extrem de incantati de o tableta grafica de buna calitate, deoarece le permite sa isi faca desenele in mod electronic si sa le transmita mai departe in acest format. De asemenea, desenele facute pe tableta grafica pot fi extrem de usor de trecut prin Photoshop si ofera experienta clasica a unui creion normal, in momentul in care sunt desenate.

Daca iti doresti sa desenezi pe tableta grafica si nu stii cu exactitate care sunt criteriile principale de care trebuie sa tii cont, urmatorul ghid te va lamuri.

Ghidul Cumparatorului

1. Sensibilitatea la presiune

Este un element esential pentru o eficienta cat mai buna a tabletei. Aceasta sensibilitate poate sa decida gradul de control pe care il ai asupra liniilor pe care le desenezi. Majoritatea tabletelor ofera flexibilitate, avand mai multe niveluri de presiune in dotare. Este bine sa alegi o solutie care iti permite sa determini intensitatea liniilor trasate in functie de gradul de apasare pe tableta. Daca sensibilitatea la presiune este una mare, vei putea sa faci editari extrem de fine si sa te bucuri de cea mai mare flexibilitate. O tableta grafica profesionala are aproximativ 2000 de niveluri de presiune, in timp ce una pentru amatori are aproximativ 500

2. Dimensiunile tabletei

Este foarte important ca tableta pe care o alegi sa aiba dimensiunile perfecte care iti permit sa faci desenele corect. Evident, dimensiunile care conteaza sunt marimile laturilor. De regula, tabletele grafice sunt fie format A5, fie format A6, insa in specificatii vei descoperi dimensiunile notate in inch, care se masoara pe diagonala ecranului. Nu exista modelul perfect din punct de vedere al dimensiunilor, ci exista modelul care ti se potriveste tie cel mai bine, in functie de necesitatile pe care le ai.

O tableta cu dimensiuni mici iti va oferi o mobilitate mai mare, insa nu va avea atat de mult spatiu pe care te poti desfasura.

3. Accesorii si dotari

Pe langa faptul ca iti ofera posibilitatea de a desena cu un creion direct in format electronic, tableta grafica poate asigura si alte beneficii interesante. Acestea sunt conturate de dotari si de accesorii fizice pe care le poti gasi in pachetul comandat. Spre exemplu, multe tablete au la dispozitie un mouse, un suport care sa tina tableta inclinata si cablu USB. Nu lipsesc elementele de protectie, cum ar fi husa.

In ceea ce priveste dotarile, este bine ca tableta pentru care optezi sa aiba programe de editare foto sau de editare grafica, asta daca nu iti doresti sa investesti ulterior in ele. Ceea ce este cert, este ca desenul cu o tableta grafica poate sa dea dependenta, asadar, cu timpul vei cheltui destul de mult pentru a achizitiona diverse accesorii.

4. Sistemul de operare

Este esential sa te asiguri ca tableta pe care o achizitionezi este compatibila cu sistemul de operare pe care il ai pe computer. In caz contrar, risti sa nu o poti folosi la potentialul sau maxim.

Top Produse 2023

Avantaje
  • interfata USB
  • usoara (290 g)
  • multi touch
  • raport calitate - pret
Dezavantaje
  • disponibila intr-o singura culoare

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *