Cum Sa Alegi Cea Mai Buna Tableta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi)
Încarc...

Tableta este o modalitate moderna de entertainment, de a citi stiri, e-books, emailuri sau de a naviga pe internet. Principala caracteristica este portabilitatea, un astfel de device putand fi transportat cu usurinta si folosit aproape oriunde, avand un ecran mai mare decat un telefon. In plus fata de laptop, tableta are si senzori de miscare, giroscop, accelerometru si touchscreen, anumite aplicatii cum ar fi jocurile, raspunzand la inclinarea acesteia spre dreapta sau spre stanga, dand astfel un feeling mult mai realist gamerilor.

cea-mai-buna-tabletaPioneri in crearea tabletelor au fost cei de la Apple cu tableta iPad care ruleaza pe sistemul de operare iOS – vezi pe emag tabletele iPad. Mai tarziu, au aparut tablete bazate pe sistemul de operare Android (vezi lista  pe emag.ro), care au o plaja mai larga de preturi, multe modele fiind mai accesibile decat un iPad.

Cand vorbim de tablete de de calitate sau de cea mai buna tableta, ne referim la un iPad (facute exclusiv de Apple) sau la un Android (cele mai populare sunt Samsung, Asus, Lenovo, dar sunt si branduri romanesti cum ar fi Allview).

Ambele sisteme de operare, iOS si Android, se pot conecta la cate un marketplace (Apple Store si Google Play) de unde puteti instala diverse aplicatii gratuite sau cu plata. Cele mai multe dintre aplicatii sunt facute de dezvoltatorii de software pentru ambele marketplace-uri, acestea avand o audienta imensa. Exista si deviceuri care ruleaza pe Windows, dar nu sunt foarte raspandite.

Ghid de cumparare

Pentru a alege cea mai buna tableta trebuie sa tineti cont de urmatoarele criterii.

1. Sistemul de operare

Hotaraste-te daca vrei iPad (iOS) sau Android. iPad-urile sunt in general mai scumpe si se adreseaza consumatorilor cu venituri mai ridicate. Cele care ruleaza pe Android sunt facute de diverse firme de renume cum ar fi Samsung, Asus, dar aveti o si variante mai ieftine, fata de iPad. Asadar, ambele sunt bune, aplicatiile fiind disponibile pentru ambele variante.

2. Diagonala

Sunt tablete mai mici (mini) sau mai mari, acum depinde de dvs. ce marime preferati. O tableta ar trebui sa fie mai mare decat un telefon, deci nu am recomanda varianta mini, ci una de 8-9 inch (20-22 cm).

3. Capabilitatile Hardware

  • procesorul: cu cat este mai puternic, cu atat aplicatiile vor rula mai rapid si veti putea juca tot felul de jocuri. Cele mai bune sunt Quad Core si Octa Core.
  • memoria RAM: cu cat este mai mare, cu atat mai bine. Un minim de 2 GB RAM este necesar pentru a rula aplicatiile fara probleme.
  • spatiul de stocare: acesta va ajuta sa salvati poze, sa inregistrati filme, sa arhivati documente. Este bine sa fie cat mai mare, minim 8GB, pentru a nu ramane fara spatiu atunci cand faceti poze. Toate tabletele permit conectarea la calculator si astfel puteti transfera pozele, pentru a mai elibera din spatiu, daca e cazul.

4. Conectivitate Internet

Recomandarea noastra este sa luati o tableta cu 3G sau 4G, pentru a avea conectivitate la internet.

5. Camera Web/Foto

Este bine ca tableta sa fie dotata cu o camera web pentru cazul in care doriti sa va vedeti online cu cineva. De asemenea, cu tableta ar trebui sa puteti face poze la o rezolutie cat mai buna.

6. GPS

Cele mai bune tablete au senzor de GPS, iar dvs. puteti instala diverse aplicatii pentru a o folosi ca GPS auto sau pentru a da share la locatie pe Facebook.

7. Bateria

Un alt factor important este cat tine bateria. Produsele de top au o autonomie mult mai mare.

Top Produse 2023

Avantaje
  • display de calitate Retina (2160 x 1620 px)
  • usor de manevrat, design bine gandit
  • senzor de iluminare
  • camera 8 MP
  • accelerometru, barometru
  • garantie 2 ani
Dezavantaje
  • pret peste medie

iPad este desemnata de cele mai multe publicatii internationale drept una din cele mai bune tablete din lume; nu este ieftina, dar raportul calitate-pret merita pe deplin.

Daca sunteti in cautare de ceva mai ieftin, va recomandam sa va orientati spre una cu sistemul de operare Android  (vezi preturi pe eMag).

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *