Cea Mai Buna Statie Radio Auto CB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune statii radio CB? Care este cea mai buna statie radio CB?

Majoritatea soferilor profesionisti obisnuiesc sa comunice intre ei prin statii radio. In felul acesta, reusesc sa evite radarele si diversele pericole din trafic, ajutandu-se foarte mult in anumite situatii. Statiile radio au devenit din ce in ce mai populare si printre soferii amatori, pentru ca pot oferi informatii extrem de importante din trafic. Daca optezi pentru un astfel de aparat modern, poti afla din timp despre diversele evenimente, modul in care se circula si evident, despre radare.

Daca iti doresti o statie radio performanta, cea mai buna optiune este o statie CB ( Citizen Band). Este cea mai folosita solutie si cea mai eficienta, reusind sa functioneze pe nu mai putin de 40 de canale la frecvente de 27 Mhz si sa aiba o arie de acoperire generoasa.

Ce inseamna CB?

CB este o denumire prescurtata ce vine de la termenul american „citizen band”, mai simplu frecventa sau banda de transmisie destinata cetateanului obisnuit – adica la liber pentru toti oamenii.

Ghidul cumparatorului

1. Raza de actiune

Raza de actiune poate sa fie limitata sau extinsa. De regula, are valori intre 5 si 15 km, insa este bine sa te orientezi spre o statie CB cu raza de minim 10 km pentru a te bucura de o eficienta cat mai buna. Pentru o raza de actiune mare neajunsul este o antena mare, care poate sa ajunga la inaltimea de 1.4 metri. Pentru un simplu automobil, un astfel de accesoriu se poate dovedi extrem de invonfortabil in timpul mersului.

2. Caracteristici tehnice

Nu sunt atat de multe caracteristici tehnice pe care trebuie sa le ai in vedere. Totusi, este bine sa te orientezi dupa frecventa de functionare si dupa numarul de canale si benzi pe care le acopera statia pe care o cumperi. Statiile CB sunt mult mai avantajoase daca functioneaza pe frecvente joase, foarte populare fiind 26-27MHz. Pe aceste frecvente vei gasi, de regula, soferii de tir care ofera informatii importante din trafic.

In ceea ce priveste numarul de canale, 40 sunt mai mult decat suficiente. Cel mai utilizat canal este canalul 22.

Este foarte important ca statia pe care o alegi sa poata functiona atat in banda AM cat si in banda FM.

3. Accesorii incluse

Este bine sa te asiguri ca statia pe care o achizitionezi are toate accesoriile de care ai nevoie incluse. In principiu, trebuie sa fie echipata cu antena. In caz contrar, costul unei antene de buna calitate poate sa fie destul de mare.

4. Dotari si brand

Diferentele de pret intre statiile de pe piata sunt date, de regla, de producator si de diverse dotari care iti usureaza foarte mult utilizarea. Opteaza intotdeauna pentru un brand cunoscut si apreciat de alti soferi. Vei descoperi mai multe forumuri de specialitate si discutii referitoare la statiile CB.

De asemenea, urmareste sa cumperi o statie care dispune de hands free, de afisaj electronic si chiar de elemente de siguranta, cum ar fi posibilitatea de blocare a tastaturii. In felul acesta nu se va putea schimba in mod accidental frecventa.

Top Produse 2023

Avantaje
  • include antena
  • pret mic
Dezavantaje
  • raza de actiune pana la 10 km, alte modele suporta mai mult, dar nu ai intotdeauna nevoie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *