Cel Mai Bun Detector de Radar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Nimanui nu ii place sa primeasca amenzi si cu siguranta, putini sunt soferii care pastreaza tot timpul limita legala de viteza. Atata vreme cat siguranta participantilor la trafic nu este pusa in pericol, depasirea vitezei legale poate sa insemne economie de timp, evident, nu cu valori incredibil de mari. Chiar si cea mai mica depasire, insa, poate sa aiba consecinte si sa iti scoata bani din buzunar, asadar, o statie radio sau un detector radar performant poate sa fie o achizitie inteligenta.

Ghidul cumparatorului

Pentru a face o achizitie inteligenta, este bine sa tii cont de o serie de criterii, unele foarte importante, altele de o importanta ceva mai mica, insa care conteaza in intregul ansamblu al dispozitivului.

1. Tehnologia aparatului

Este important sa cumperi un aparat acceptat de lege, evitand aparatele antiradar, care pot interfera cu un radar si sa ii bruieze frecventa. Aparatele care detecteaza radarele sunt cat se poate de legale, insa, preluand undele magnetice ale radarului si transformandu-le in semnal electric.

Daca optezi pentru o tehnologie veche, s-ar putea sa realizezi ca este inutila, in conditiile in care nu poate face fata aparatelor radar moderne care pot detecta viteze de pana la 320 de km/h in doar 67 de milisecunde.

Pentru a putea sa le detectezi pe acestea, ai nevoie de un detector de radar ce poate detecta semnalul de calibrare POP. Nici acesta nu este 100% sigur, in conditiile in care nu iti da foarte mult timp de franare, insa iti ofera sanse de a scapa de amenda.

2. Distanta de detectie

Este un parametru extrem de important care poate face diferenta intre un detector eficient si unul mai putin eficient. Este bine sa cauti un detector cu raza de detectie cat mai mare, in asa fel incat sa ai siguranta faptului ca nu descoperi semnalul radarului prea tarziu.

Foarte multe detectoare functioneaza pe o distanta de 1.6 km, insa este bine sa te orientezi spre o solutie ceva mai mare.

3. Frecventa de propagare

Regulamentul rutier presupune folosirea a patru benzi de propagare a undelor radio : X, K, Ka si Ku. Cea mai usor de detectat este frecventa X, insa foarte multe radare functioneaza in banda Ka, asadar, este bine sa te asiguri ca dispozitivul pe care il cumperi poate sa functioneze cu aceasta banda.

4. Functii utile

Functiile detectorului radar pot fi destul de diversificate. Poti opta pentru ecranul alfa numeric, pentru solutia de avertizare vocala si sonora sau pentru optiunea AccuSweep care ofera posibilitatea de scanare pe un singur segment al benzii Ka. Multe detectoare radar ofera chiar si informatii despre starea drumului, ceea ce poate fi de mare ajutor.

De asemenea, in momentul in care faci o achizitie poti tine cont si de brandul producator, deoarece acesta poate sa iti spuna cate ceva despre calitatea produsului. Cele mai populare branduri sunt Beltronics ( singura companie cu AccuSweep), Cobra, Escort sau Whistler. Evident, exista si alte branduri, dar daca vrei sa faci o achizitie sigura este bine sa te orientezi spre acestea.

Top Produse 2023

Avantaje
  • frecvente multiple
  • dimensiuni mici
  • suport de parbriz
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *