Cel Mai Bun Scaun Auto Pentru Copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Strazile sunt pline de masini si trebuie sa ne protejam cat mai mult cand mergem cu masina. Pentru cei mici, scaunul auto este in primul rand o masura de siguranta si apoi o modalitatea de a asigura o deplasare intr-o pozitie stabila si confortabila la diferitele miscari ale masinii.

Asa cum pasagerii de pe scaunele din fata trebuie sa poarte centura de siguranta, si copilul trebuie asigurat, fie ca sta in fata, fie in spate. In caz de impact, exista riscul de a fi proiectat cu capul in parbriz, de aceea un scaun uu va salva viata, deoarece nu se poate folosi centura si pentru cei mici.

Legislatia prevede ca minorii cu inaltimea de pana in 1.35 m trebuie transportati doar daca sunt asezati in dispozitive omologate (scaun de siguranta pentru copii, perna de inaltare si centura de siguranta). Daca copilul are peste 1.35 m inaltime, atunci este oblihatorie purtarea centurii de siguranta. Singurul caz in care nu este obligatorie aceasta masura de siguranta este cel medical, dar va trebuie un certificat medical care sa ateste aceasta. prin aceste norme Romania se aliniaza regulilor impuse la nivelul UE si sunt prevazute in Codul Rutier.

cel-mai-bun-scaun-auto-copii-2

Ghidul Cumparatorului

Cel mai bun scaun auto pentru copii trebuie sa fie omologat (testat pentru caz de accident), sigur, dar si confortabil pentru bebe intrucat la noi se fac multe ore chiar si pe distante relativ scurte. Cele mai multe modele din magazine sunt certificate, iar diferenta de pret rezulta mai mult din structura, materialele folosite si sistemul de prindere.

1. Sistemul de prindere

Asa cum spuneam, prioritara este siguranta copilului, si nu culoarea si materialul scaunului. Pe piata predomina 2 sisteme de prindere:

 • isofix: probabil ai auzit de standard ISO, de aici vine si denumirea aceasta, este un standard la care au aderat firmele constructiare de masini si care permite fixarea ori prinderea scaunului direct de caroseria masinii.
 • cu prindere la centura de siguranta a masinii

Cel mai sigur sistem este ISOFIX; acorzi cateva inute sa vezi cum se monteaza si dupa aceea va fi usor. Avantajul este ca nu balanseaza si sta prins bine.

2. Certificare

Cumpara un scaun care e certificat conform normelor UE ECE R44/03 sau ECE R44/04 privind testele de siguranta a scaunelor de masina.

3. Varsta si greutatea copilului

Apoi trebuie sa te asiguri ca va incapea in scaun. Fiecare produs are scris pentru ce interval de varsta si pentru ce rgeutate maxima este destinat. Exista modele de la varste sub 3 luni si pana la 12 ani, iar in ceea ce priveste greutatea exista scaune care suporta si 40 de kilograme.

Luati un scaun auto in care se incadreaza si copilul dvs ca si grupa de varsta si grupa de greutate.

4. Orientarea fata de sensul de mers

Aceatsa se refera la cum este orientat spatarul fata de sensul de mers.

 • rear facing: inseamna cu spatele la directia de mers
 • forward facing: inseamna cu fata spre directia de mers (modul normal)

Pana la varsta de 2 ani de zile este recomandat modul rear facing (scaunul sa fie cu spatele la sensul de mers) intrucat conform testelor ofera siguranta cu pana la 5 ori mai mult. Este drept ca se poate plictisi daca sta cu spatele, dar siguranta trebuie sa primeze. Pentru aceste scaune exista si oglinda, astfel incat soferul sa vada ce face cel mic, in cazul in care e singurul adult din masina.

5. Alte caracteristici

 • centura: scaunul insusi are centura pentru a il tine pe copil, intocmai ca si un scaun pentru adult. Cele cu prindere in 5 puncte sunt mai sigure decat cele cu prindere in 3 puncte.
 • este util sa aiba tetiera reglabila, in oice caz copilul nu tb sa depaseasca in inaltime tetiera
 • materialul trebuie sa fie cat mai prietenos (mai mult bumbac decat sintetic) si sa se spele usor
 • accesorii: vezi ce accesorii include, iti poti fo utile o capotina pentru a proteja copilul de ploaie sau vand cand il scoti din masina sau alte pernute care se pot pune la gat sau zona lombara pentru a spori confortul – acestea devin utile la drum lung.
 • design: nu uita totusi d=si de design, sa fie cu modele sau culori care i-ar placea copilului, dar si sa reziste la murdarie

Daca te intrebi care este cel mai bun, ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc scaune pentru copii ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Top Produse 2023

Avantaje
 • greutate suportata 0 - 18 kg
 • conform cu standardele ECE R44/04
 • mai multe culori
Avantaje
 • grupa 9 - 36 kg
 • tetiera
 • spatar rabatabil
 • centura cu prindere in 5 puncte
 • husa lavabila

Alte resurse

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *