Cel mai Bun Aspirator Nazal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Bebelusii racesc foarte usor deoarece nu au un sistem imunitar foarte puternic. Gripa si infundarea nasului poate crea neplaceri si pot duce la afectiuni mai grave cum ar fi sinuzita sau otita. Bebelusii nu stiu sa respire bine pe gura, nu pot sa isi sufle nasul singuri si nici sa isi sufle mucii din nas. De multe ori au secretii fara a fi raciti tare, dar este bine sa le indepartati pentru a nu afecta caile respiratorii. Un aspirator nazal este o solutie simpla si eficienta de a rezolva aceasta problema.

Ghidul cumparatorului

Exista mai multe tipuri si modele pe piata, iar alegerea nu este simpla.Exista aspiratoare nazale mecanice (la randul lor se impart in cu pompita si prin suctiune) si electrice.

1. Tipul

  • electric: se conecteaza la priza sau au baterii reincarcabile. Forta de tragere a mucoasei nazale este constanta si reglabila, dar aceste aparate sunt mai scumpe.
  • mecanic: cu pompita (para) sunt foarte utilizate in cabinetele de pediatrie (nu neaparat si cele mai bune, dupa cum vom vedea), se strange pompita pt. a crea un vid, se introduce in nasucul copilului apoi se da drumul treptat pt. a extrage mucii; se recomanda unica folosinta intrucat nu se pot curata foarte bine; avantajul e ca sunt ieftine. Cu suctiune umana: tragi aer cu gura iar mucii raman intr-un compartiment aflat in mijlocul traselui; este ceva mai scarbos, dar daca treci de blocajul psihic, ai avantajul ca au un pret accesibil si se pot refolosi.
Manual cu pompitaManual cu suctiune umanaElectric
De evitat refolosireaUsor de curatat, se recomanda refolosireaUsor de curatat, se refolosesc
Bune pentru muci subtiriBune pentru orice fel de mucoase Bune pentru orice fel de mucoase
Usor de folosit Trebuie sa aspiri cu guraUsor de folosit
Control redus al fortei de suctiuneControl precis al fortei de suctiune Control precis, dar limitat al fortei de suctiune
Risc redus de a lua microbi Risc mai mare de a lua microbiRisc redus de a lua microbi
Absorbtie cu forta discontinuaAbsorbtie limitata ca timp si cu forta discontinuaAbsorbtie constanta si continua
Ieftin Pret moderatMai scump

Concluzie: cel electric este cel mai recomandat.

2. Curatarea aparatului

Este important ca sa il poti curata foarte bine sub jet de apa, sa aiba componente detasabile si putine spatii mici. Este bine sa te uiti inauntrul aspiratorului inainte de a il reutiliza, pentru a nu exista urme de mucegai care se poate dezvolta repede din cauza combinatiei dintre bacterii si umezeala.

3. Zgomotul produs

Zgomotele cresc starea de agitatie a copilului care incepe sa planga si sa se impotriveasca, ceea ce va poate impiedica sa ii trageti toti mucii repede si eficient. Evident, pe primul plan e eficienta de aspirare, dar trebuie avut in vedere ca aspiratorul sa produca un zgomot cat mai mic.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un aspirator nazal pentru copii ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • 2 duze de aspirare
  • se poate conecta la aspiratorul casnic pt a genera suctiunea

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *