Alege Cea Mai Buna Sanie pentru Copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Caderea zapezii si ninsorile abundente nu sunt intotdeauna pe placul oamenilor mari, dar pentru copii este cu siguranta un prilej de bucurie. Amintindu-ne de copilaria noastra, datul cu sania, construirea unui om de zapada si bataia cu bulgari sunt amintiri de neuitat.

cea-mai-buna-sanie

Desi utilizata mai mult de copii cu varste de la cateva luni pana la scoala generala, trasi de parinti sau manuind-o singuri, sania de zapada este un prilej de distractie si pentru oamenii maturi care vor sa isi reaminteasca din senzatiile copilariei. Chiar daca este o joaca, utilizarea saniei trebuie facuta in conditii de siguranta intrucat se pot intampla accidente daca aceasta scapa de sub control. Ca si pret, gasiti sanii ieftine sau cel putin accesibile, de la cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei. Cele mai scumpe sunt in general facute din materiale mai rezistente si ofera siguranta mai mare, dupa cum vom vedea in ghidul de cumparare.

Ghidul cumparatorului

Tineti cont de aceste criterii pentru a alege cea mai buna sanie pentru bebelus sau copil.

1. Varsta copilului

Este primul criteriu cand vine vorba de o sanie. Daca aveti un copil mic, o sanie dedicata acestui segment de varsta este construita pentru a proteja copilul impotriva caderii de pe sanie. De asemenea, sunt prevazute cu elemente pentru tras si impins, intrucat cei mici in varsta de cateva luni sau cativa anisori vor fi supravegheati de parinti.

2. Greutatea maxima admisa

Aceasta ne arata pentru ce greutate maxima este proiectata sania ca sa reziste. Daca intentionati sa va urcati pe sanie cu copilul, luati una de cel putin 90 kg greutate maxima admisa sau mai mult, daca sunteti mai greu.

3. Dimensiuni si Capacitate

Daca intentionati sa luati sania in portbagaj cand mergeti la munte, atunci nu strica sa o masurati ca sa vedeti daca va incape. Aceasta conteaza si la depozitare, pe timp de vara. Capacitatea se refera la cate persoane incap pe sanie, in general 1 sau 2 persoane.

4. Materialele

Materialele din care este facuta sanie influenteaza si pretul acesteia. Trebuie sa tii cont de faptul ca materialele grele (metal, lemn) fac sania sa capete mai multa viteza din inertie si, implicit, necesita mai multa forta si dibacie pentru a o controla. De aceea, pentru copii mici se recomanda saniile usoare, din plastic, care sa nu prinda viteza mare. Materialul unde sta copilul cu sezutul trebuie sa fie din material anti-alunecare. Alte materiale folosite sunt poliesterul, precum si diverse materiale textile (impermeabile sau nu).

Pentru copiii de peste 10 ani poti alege o sanie mai rezistenta, din lemn si metal, care sa poata prinde o viteza de care sa fie multumit si cel mic. Daca este din metal, este bine sa fie dat cu vopsea anti-coroziune intrucat sania intra in contact cu zapada/apa si ar putea rugini usor.

5. Greutatea saniei

Este un factor de luat in considerare daca trebuie sa o cari sus, la bloc, pe scari. Sunt sanii de cateva kg, dar si de 5 kg sau 15 kg.

6. Control si Manevrare

Unele sanii au manere pentru a fi impinse (cele pentru copii foarte mici, a caror sanie e controlata de catre parinti). Mai toate saniile au a sfoara de care sunt trase, sau o sfoara cu maner din plastic/piele de unde se trage. Anumite modele sunt prevazute cu volan.

7. Siguranta

Pentru cei mici este bine sa iei o sanie cu spatar, eventual si margini laterale, pentru a nu cadea de pe sanie. O sanie mai putin inalta, cu centrul de greutate mai jos, va oferi mai multa siguranta impotriva rasturnarii. Modelele mai scumpe ofera si centura de siguranta, utila daca il dati pe derdelus.

8. Alte Caracteristici

  • pliabilitatea poate fi utila pentru depozitare cand nu este folosita, sau in timpul transportului
  • fete sau baieti: unele modele au design special pentru fete, altele sunt pentru baieti, iar altele universale.

Top Produse 2023

Avantaje
  • rezistenta la coroziune
  • maner de impins
  • saculet calduros unde sta copilul
  • usoara (5.2 kg)
  • greutate maxima 90 kg
Dezavantaje
  • lungimea de 65 cm o face utilizabila doar pt. copiii mici

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *