O idee grozava de a petrece timpul liber intr-un mod recreativ, antrenant si plin de energie este plimbatul cu rolele. Este un mod excelent de a te simti bine, de a te mentine intr-o forma fizica de zile mari si de a te bucura de aerul proaspat de afara. Insa pentru a avea parte de o astfel de experienta fara cusur ai nevoie de o pereche de role de calitate.
Nu exista perechea perfecta de role. Acest lucru este subiectiv. In timp ce pentru unii cele mai potrivite role sunt cele clasice, altii prefera modelul inline.
Ghidul Cumparatorului
Toti copiii isi doresc sa experimenteze, la un moment dat, mersul cu rolele. Dar acestea nu sunt numai pentru copii. Oricare ar fi motivul pentru care vrei sa cumperi o pereche de role, justificarea achizitiei trebuie sa fie una pertinenta. Altfel spus, fie ca esti adult, adolescent sau copil, aceste accesorii nu au voie sa lipseasca din casa ta.
1. Pentru copii sau adulti?
Desigur, rolele se impart, in primul rand, in cele trei categorii majore: de copii, de barbati adulti si de femei adulte.
Variantele pentru copii sunt, de regula, modele de role ce pot fi reglate, al caror spatiu intern poate fi extins cu cativa centimetri. Aceasta calitate este importanta deoarece copiii sunt in crestere, astfel ca ei nu mai sunt nevoiti sa isi cumpere in fiecare an o alta pereche de role. O alta caracteristica esentiala pentru cei mici, sau pentru oricine este incepator in acest domeniu, sunt franele solide.
Cele mai recomandate modele de role pentru femei sunt cele destinate a acoperi distante de dimensiuni medii. Acestea sunt, de regula, confectionate din materiale moi, apte sa faca fata cu brio socurilor, fiind in acelasi timp confortabile. Aceste variante sunt cunoscute, de asemenea, sub denumirea de role fitness.
Barbatilor li se recomanda modelul de role fitness in varianta masculina. Acestea sunt destinate a fi folosite tot pe distante medii, cum ar fi in parc sau pe pistele speciale din oras.
2. Model clasic cu 4 roti sau model inline (Rollerblade)?
Ambele modele sunt role cu patru roti; modelul clasic are rotile plasate doua cate doua in paralel, in timp ce modelul inline are toate cele patru roti dispuse intr-un singur sir, pe axa lungimii talpii piciorului.
Rolele clasice sunt, la randul lor, de mai multe feluri:
- de viteza
- recreationale (pentru exterior)
- indoor
- pentru derby (pentru competitii).
Rolele inline se impart in:
- variante freeride (recreationale), pentru hockey,
- variante de racing
3. Dupa gradul de experienta:
In general, exista role pentru amatori, pentru avansati si pentru cei care practica acest sport pentru performanta.
Daca abia ai inceput sa practici acest sport, cel mai bine ar fi sa iti pui in picioare un model de role retro outdoor sau varianta de role inline freeride. Aceste modele te vor ajuta sa iti tii echilibrul mai bine si, in plus, se gasesc destul de usor in magazinele din Romania.
Avansatii ar trebui sa incerce modelele cu viteza semi-profesionala, iar cei carora le plac acrobatiile li se recomanda rolele agresive. Ambele variante sunt realizate din materiale extrem de rezistente la uzura si la lovituri, garantand in acelasi timp o anumita protectie.
4. Marimea / Reglabile
Alege o marime care ti se potriveste pe picior. Iti recomand sa alegi o pereche de role reglabila, mai ales daca le iei pentru copil, intrucat acesta creste si sa nu fii nevoit(a) sa ii cumperi in fiecare an o pereche noua.
5. Alte caracteristici
- material: alege pielea sau un alt material rezistent. Pielea naturala este cea mai buna pentru ca piciorul sa respire lejer.
- design: exista modele destinate sexului feminin, masculin, dar si universale
- accesorii: verifica daca includ casca, genunchiere si cotiere
Top Produse 2023
