Cea Mai Buna Rindea Electrica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Rindeaua electrica este o unealta extrem de importanta pentru orice pasionat de mesterit in lemn. Cu siguranta, oricare ar fi rindeaua pentru care optezi te vei bucura de o eficienta mult mai mare decat in cazul unei solutii nemotorizate. Cu toate astea, in functie de o serie de criterii, rindeaua electrica poate sa fie o achizitie inteligenta sau nu. Pentru a te putea lauda ca ai facut cea mai buna achizitie, inainte de a te decide asupra unui model este bine sa tii cont de o serie de criterii.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul

In functie de constructie, ai de ales intre

  • rindele de banc
  • rindele manuale.

Cele de banc sunt solutii profesionale, utilizate in ateliere foarte solicitate. De regula sunt greoaie si nu permit o transportare facila. Ceea ce le recomanda insa este rapiditatea de lucru si eficienta.

Daca scopul rindelei este acela de a finisa anumite lucrari, cea mai buna solutie este o rindea manuala. Aceasta este mai usor de manevrat, este mai usoara si mult mai flexibila. Nu permite prelucrarea unor piese mari si groase, insa.

2. Tipul motorului

Exista doua variante, in functie de motorizare. Prima este si cea mai populara si se bazeaza pe un motor electric clasic. Cea de-a doua este o varianta cu motor cu inductie, destinata celor care folosesc rindeaua foarte des.

Rindeaua cu motor electric clasic este mai mobila, mai ieftina si mai economica, insa varianta cu inductie poate sa se dovedeasca mult mai rapida si mai eficienta.

3. Modul de alimentare

Este un alt criteriu ce se dovedeste extrem de important. Daca ai un atelier si vrei sa folosesti rindeaua doar acolo, vei avea nevoie de o alimentare la reteaua electrica, deoarece nu ai nevoie de cine stie ce flexibilitate.

Cei care o folosesc in mai multe locuri, vor fi nevoiti sa opteze pentru o solutie cu acumulator. Daca alegi o rindea cu acumulator trebuie sa stii ca, de regula, este mai putin puternica decat una cu alimentare la retea si trebuie sa ii verifici autonomia. Cele mai bune baterii la ora actuala sunt cele Li-Ion.

4. Caracteristici tehnice

In specificatiile rindelelor asupra carora iti opresti atentia vei descoperi mai multi parametri foarte importanti. Dintre acestia, cei mai importanti sunt puterea, viteza lamei, lungimea si adancimea de prelucrare. Evident, conteaza si numarul de cutite de care dispune aparatul pe care il cumperi.

Puterea unei rindele se poate situa intre 300 si 2500W. De regula, variantele mobile au pana in 900 W iar variantele stationare sunt cele care depasesc aceasta valoare.

In ceea ce priveste viteza lamei, o valoare medie este de 5-7 metri pe secunda, adica aproximativ 14000 de rotatii pe minut la functionarea in gol.

Alt important parametru este lungimea si adancimea de prelucrare. Masurate in milimetri, acestea pot decide eficienta rindelei. Este bine sa te gandesti cu atentie la scopul pentru care faci o astfel de achizitie si sa optezi pentru rindeaua cea mai potrivita.

5. Marca

Daca iti doresti o rindea de buna calitate, este bine sa tii cont de brand. Din fericire, ai de ales intre o multime de nume precum Bosch, Skill, Enhell sau Metabo si Stern. Analizeaza putin fiecare nume si ia o hotarare in functie de vechimea companiei, de rezultatele de-a lungul timpului si de parerile utilizatorilor despre produsele pe care le comercializeaza.

Top Produse 2023

Avantaje
  • eliminare bidirectionala aschii
  • sabot de protectie
  • raport marca pret
Dezavantaje
  • nu are acumulator

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *