Cel Mai Bun Hidrofor de Adancime

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Nu toata lumea are acces la apa curenta furnizata de primarie, asadar, in unele zone ale tarii sau in locuri mai departe de localitati, hidrofoarele sunt o necesitate, apa fiind alaturi de energia electrica, o resursa esentiala vietii. Cum apa se gaseste, de foarte multe ori, la adancimi destul de mari, s-ar putea sa ai nevoie de un hidrofor dee adancime. Acesta este util ori de cate ori panza freatica se afla la mai mult de 8 metri adancime.

Din fericire, oferta este una bogata, putandu-se achizitiona produse care sa extraga apa de la adancimi de peste 40 de metri de sub pamant. Pentru a face alegerea perfecta insa, trebuie sa tii cont de o serie de criterii.

Ghidul Cumparatorului

1. Adancimea la care se afla panza freatica

Evident, primul criteriu de care trebuie sa se tina cont este adancimea la care se afla panza freatica. Exista modele care pot sa extraga apa de la adancimi de pana la 20 de metri sau hidrofoare care se dovedesc eficiente la peste 30 de metri. De semenea, exista si variante foarte puternice care lucreaza la peste 40 de metri, insa pot fi extrem de costisitoare.

2. Puterea motorului

Cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat eficienta hidroforului este mai mare. Daca sursa de apa se afla la peste 20 de metri adancime, atunci motorul trebuie sa aiba o putere de minim 1000 W. Cel mai indicat este sa aiba putere de aproximativ 1500 W, deoarece in felul acesta exista garantia eficientei.

3. Volumul rezervorului

Un alt criteriu de care orice utilizator trebuie sa tina cont este marimea rezervorului. Cata apa consumi in fiecare zi? Pentru familiile mici eista rezervoare de 25 de litri, insa pentru familiile ceva mai mari trebuie un rezervor de peste 50 de litri. Exista si rezervoare cu volum mai mare, unele chiar depasind 100 de litri. Cele din urma insa, sunt destinate celor care transforma pomparea de apa intr-o activitate zilnica si constanta.

Spre exemplu, daca vrei sa faci irigatii, vei avea nevoie de un rezervor cat mai mare. Pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste marimea rezervorului, trebuie sa faci suma tuturor consumatorilor de apa si sa descoperi necesarul de litri de apa din fiecare minut.

4. Capacitatea de filtrare

Aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de calitatea apei extrase. Daca aceasta este curata si potabila, atunci pompa nu trebuie sa aiba filtre pentru impuritati, insa daca este murdara, vei avea nevoie de un filtru.

5. Functiile

Exista o serie de functii care pot transforma orice hidrofor intr-unul foarte eficient. Printre functiile care nu trebuie sa lipseasca din dotarile niciunui hidrofor se numara manometrul si presostatul. Acestea pot controla presiunea si elimina orice risc ce ar putea sa apara din cauza ei.

Top Produse 2023

Avantaje
  • capacitate de 3000 l/ora
  • presiune 4.1 bar
  • pret
Dezavantaje
  • garantie doar 1 an, dar se poate extinde

Achizitia unui hidrofor corect este o adevarata provocare pentru oricine, insa cu putina munca si cu cat mai multe cunostinte, se poate achizitiona hiroforul perfect, care sa reziste cu brio pentru mai multi ani si sa isi dovedeasca eficienta. Printre companiile care se remarca prin productia de hidrofoare se numara Filov, Wasserkonig si Pentax.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *