Cel Mai Bun Pistol De Vopsit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Administrarea corecta a unei gospodarii inseamna destul de multa munca. Daca vrei ca totul sa arate perfect, ocazional trebuie sa vopsesti un gard, sa vopsesti o rama de geam sau alte elemente care au nevoie de culoare. Pensula este o solutie clasica si inca buna, insa daca vrei o acoperire perfecta, fara erori, este mult mai eficient un pistol de vopsit.

Fara a costa foarte mult, cu o eficienta ridicata si cu rapiditate in vopsire, un astfel de pistol se poate dovedi o achizitie cu adevarat inteligenta.

Alegerea unui astfel de produs poate sa fie destul de dificila insa, mai ales daca nu esti la curent cu ceea ce face si cu ceea ce conteaza cu adevarat pentru eficienta.

Ghidul cumparatorului

1. Tehnologia de constructie

Un prim elemnt de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un pistol de vopsit este tehnologia pe care o foloseste. Ai de ales intre pistoale de vopsit

  • cu aer comprimat
  • fara aer comprimat

Modelele standard pentru o vopsire a obiectelor de mobilier sau chiar a caroseriilor de masina sunt cele de pistoare cu aer presurizat sau comprimat. Efectul acestei tehnologii este dispersarea lichidului in vapori fini si intr-un jet destul de puternic incat sa acopere cu succes cele mai mici detalii. De regula, pistoalele cu aer comprimat sunt destinate lucrarilor de detaliu, in care este nevoie de precizie.

Proiectele de anvergura, cum ar fi zugravitul, necesita pistoale de vopsit fara aer, care folosesc presiunea vopselei si sunt alimentate cu energie electrica sau cu gaz. In cazul acestor pistoale debitul nu poate fi controlat foarte bine, asadar, precizia nu este un punct forte.

2. Performantele

Performanta poate sa tina cont de modul de alimentare, putere si volumul rezervorului. Daca ai nevoie de un pistol pentru acasa, o varianta de tip hobby cu un motor de aproximativ 200 W este cel mai potrivit. Daca vrei sa folosesti pistolul la lucrari profesionale, varianta de 650 W este mult mai potrivita.
Tine cont de debitul de acoperire si de suprafata acoperita intr-un anumit timp. De regula, un pistol standard acopera aproximativ un metru patrat in doua minute. Evident, performantele pot sa creasca sau sa scada in functie de putere.

Rezervorul este si el important, fiind ideal un rezervor mare, care sa poata oferi o acoperire cat mai buna, insa destul de mic incat sa nu devina greoi.

3. Tipul de vopsea cu care lucreaza

Nu toate tipurile de vopsea pot fi dispersate de un pistol de vopsit. Este bine sa te orientezi spre o vopsea cat mai performanta, pe baza de apa sau diluant sau pe baza de lavabila, lac sau grund. Pentru caroseriile auto, spre exemplu, exista vopseluri speciale.

Unele pistoale pot sa disperseze si alte elemente, cum ar fi pesticidele sau diverse solutii pentru protectia lemnului.

4. Accesoriile

Un pret foarte mic pentru un pistol de vopsit poate sa insemne lipsa unor accesorii. Este bine sa te orientezi spre o solutie cat mai complexa, care sa iti ofere atat pulverizatorul cat si motorul sau furtunul de presiune. De asemenea, accesoriile de intretinere, cum ar fi duzele interschimbabile sau itul de curatare a pistolului pot fi mai mult decat bine venite.

Este bine de stiut faptul ca dupa fiecare sesiune de lucru pistolul va trebui sa fie curatat cu o perie speciala ( care ar trebui sa fie prezenta in pachet). Daca nu ai acea perie speciala este bine sa o cumperi, deoarece in caz contrar, vopseaua se poate solidifica in interiorul pistolului si il poate distruge iremediabil.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un pistol de vopsit ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • jet reglabil
  • rezervor mare
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *