Cel Mai Bun Parfum Arabesc

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Atunci cand vine vorba despre cosmetice, parfumurile arabesti ocupa un loc extrem de important in preferintele oamenilor, in conditiile in care aromele orientale sunt deosebite. Bahorul sau oud-ul ofera putina mireasma arabeasca si reusesc sa aduca o parte din lumea invaluita in misterul oriental, aproape de noi .

Exista destul de multe arome arabesti si vei descoperi foarte multe parfumuri care le includ, asadar, alegerea miresmei perfecte poate sa fie o reala provocare. Din fericire, poti tine cont de o serie de sfaturi si de criterii care te ajuta sa te bucuri din plin de parfumul achizitionat.

Ghid de cumparaturi

1. Concentratia

Este unul dintre criteriile principale de care trebuie sa fie tinut cont inclusiv in momentul in care se folosesc parfumuri clasice. Proportiile compusilor aromatici pot sa influenteze persistenta parfumului, taria acestuia si chiar modul in care acesta este perceput. De regula, arabii se bazeaza pe mirosuri foarte puternice, insa vei gasi parfumuri in diverse concentratii.

 • Apa de toaleta are concentratie de 5-15% de uleiuri aromatice, diluate cu alcool. De regula, aceasta nu persista mai mult de 3-4 ore, insa este populara deoarece este destul de ieftina.
 • Apa de parfum are concentratie mai mare, de 10-20% si poate sa dureze pana la 12 ore, fara niciun fel de probleme.
 • Parfumul este cel care aduce o concentratie de pana la 40% si este extrem de puternic. Acesta dureaza pana la 24 de ore, sau chiar mai mult, insa poate sa si coste ceva mai mult.

2. Familia olfactiva

Exista mai multe familii olfactive care definesc parfumurile arabesti si care pot sa defineasca stilul  persoanelor ce poarta aceste parfumuri:

 • Familia Soft Oriental. Contine note florale si note de tamaie si ambra. Mirosurile sunt foarte delicate iar parfumurile sunt ideale pentru cei care doresc un miros discret, plin de bun gust.
 • Familia Oriental. Notele principale sunt diverse rasini si vanilie, combinate cu esente de cedru si de santal. De asemenea, pot fi descoperite si diverse arome de flori exotice. Parfumurile Ambrate, Fougere si Vanilate fac parte din aceasta familie si sunt extrem de apreciate.
 • Familia Oriental Lemnos. Este un amestec de ingredientte lemnoase, foarte atractive din punct de vedere al mirosului, care contin arome de camfor cu ingrediente orientale. Parfumul oriental lemnos este usor condimentat si are note de padure, foarte placute.

3. Notele emanate

Este important ca oricine iubeste parfumul sa cunoasca notele acestuia. Exista trei tipuri de note: de varf, de miloc si de baza. Cele de varf se evapora imediat, insa sunt foarte intense. Cele de mijloc dureaza pana la 2 ore pe piele si se dezvolta la ceva timp dupa pulverizare iar cele de baza se simt abia dupa 30 de minute de la aplicare, insa dureaza pana la 15 ore.

4. Anotimpul in care este purtat parfumul

Nu toate parfumurile au succes in toate anotimpurile. Spre exemplu, pe timpul verii este necesar un parfum cu aroma usoara, care sa nu ii deranjeze pe cei din jur, in timp ce pe timpul iernii sunt mult mai apreciate parfumurile foarte puternice.

Top Produse 2023

Avantaje
 • unisex, 100 ml
 • nota lemnoasa
 • pret accesibil
Avantaje
 • apa de parfum cu aroma de lemn
 • unisex

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *