Cea Mai Buna Masca de Sudura

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Unirea a doua piese metalice intre ele poate sa fie o necesitate in diverse situatii. Intregul proces se face cu ajutorul unui aparat de sudura. Un astfel de aparat poate sa fie folosit cu succes atat de catre profesionisti cat si de catre amatori si pentru o utilizare cat mai sigura, trebuie sa se tina cont de o serie de criterii.

Unul dintre aceste criterii este folosirea unei masti de sudura de cea mai buna calitate, care sa protejeze ochii si fata. Produsele pe care le vei gasi pe piata sunt extrem de interesante si de variate si s-ar putea sa fie destul de dificil sa alegi varianta perfecta. Diferentele pot fi de material, de modul in care se poarta masca sau de confortul pe care il ofera. Tocmai de aceea, pentru a alege cel mai eficient si sigur produs, este bine sa tii cont de o serie de criterii.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul de filtru

Cea mai ieftina si rapida solutie este cea a mastilor clasice, cu lentile pasive. Practic, este o masca dotata cu bucati de sticle ce au fost tratate cu un invelis special si reusesc sa filtreze foarte bine radiatiile UV si radiatiile infrarosii. Cu ajutorul unei masti de acest fel, nu se pot distinge imaginile, insa se poate vedea fara probleme arcul electric in momentul sudurii. De regula, acest tip de masca este folosit de sudorii profesionisti.

Din fericire, exista si solutii mai performante, cum ar fi masca de sudura LCD. Aceasta are un filtru special de tip ADF, cnstruit din cristale lichide, care se intuneca odata ce se formeaza arcul electric. Spre deosebire de mastile clasice, acesata iti permite sa vezi detaliile si sa sudezi corect, chiar si atunci cand este vorba despre detalii marute. Este solutia prin care ochii sunt protejati cel mai bine iar sudura de finete se poate realiza corect, chiar si de catre incepatori.

2. Opacitatea / Luminozitate si sensibilitate

Opacitatea filtrului poate sa fie fixa sau variabila. De regula, valoarea standard la o masca clasica este de 10DIN, insa daca se foloseste o intensitate luminoasa foarte mare, atunci s-ar putea sa fie nevoie de o opacitate mai mare de 10. In cazul mastilor cu cristale lichide, opacitatea poate sa fie ajustata intre 3 si 13 DIN.

Este important ca, in acelasi timp, sa ai claritate in timp ce sudezi.

3. Modul de alimentare

Mastile de sudura pot fi alimentate pe baza de

  • energie solara
  • pe baterii

Evident, vorbim despre mastile cu cristale lichide. Modelul cu baterii poate sa fie deranjant, pentru ca trebuie sa ai mereu o rezerva de baterii la tine. Cele cu energie solara au un acumulator Li-ION inclus si sunt ceva mai flexibile. Din pacate sunt si ceva mai costisitoare.

4. Functiile de care dispune

In cazul unei masti clasice, lucrurile sunt destul de simple. In cazul mastilor electronice insa, pot exissta o multime de functii de control al sensibilitatii, de control cu delay al filtrului sau de revenirea la opacitatea initiala dupa oprirea arcului electric. Mastile moderne sunt dotate cu senzori care detecteaza caracteristicile importante din jurul lor.   La functii putem include si timpul de reactie, care poate sa fie intre 1/3600s si 1/20000s. Evident, cu cat timpul de reactie este mai mare, cu atat este mai bine.

5. Alte caracteristici

  • re fie reglabila
  • daca porti ochelari de vedere, sa aiba suficient loc

Top Produse 2023

Avantaje
  • reglabila, usoara
  • incarcare solara si la baterie
  • setari speciale pentru polizare
  • pret
  • garantie 2 ani

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *