Cele Mai Bune Manusi de Portar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Fotbalul este sportul rege, urmarit de milioane de oameni si jucat tot de atatia oameni, fie la nivel profesional, fie doar in timpul liber. Desi fotbalul se poate juca oriunde, oricand si cu orice echipament, daca iti doresti sa te bucuri de o eficienta maxima pe teren trebuie sa te asiguri ca ai echipamentul corect. Acesta presupune un tricou si pantaloni confortabili, ghete potrivite pentru tipul de teren pe care se joaca si in cazul portarului, manusi.

Manusile de portar sunt deosebit de importante, deoarece sunt cele care asigura aderenta la minge si ofera un plus de siguranta impotriva golurilor. De-a lungul timpului, manusile de portar au devenit din ce in ce mai performante, iar branduri precum Adidas, Uhlsports sau Sells s-au remarcat prin modele foarte eficiente.

Daca iubesti fotbalul si vrei sa stai in porta, iata criteriile pe care sa le iei in calcul atunci cand alegi manusile de portar.

Ghidul cumparatorului

1. Utilizarea

Daca iti doresti o solutie destinata amatorilor sau antranamentelor, vei ava nevoie de manusi cat mai rezistente, cu structura rigida si cu o priza suficient de buna pentru a te ajuta atunci cand prinzi mingea. De regula, aceste manusi sunt ceva mai putin costisitoare decat cele profesionale. DAca esti un jucator profesionist si vrem manusi perfecte, atunci poti opta pentru niste manusi profesionale. Acestea ofera un control mai bun al mingii, o priza excelenta si posibilitatea de a-ti misca mainile mult mai bine. Alegerea manusilor profesionale trebuie sa tina cont si de tipul de suprafata pe care se joaca, deoarece mingea poate sa fie diferita, deci si modul in care este prinsa poate sa difere destul de mult.

2. Marimea

Manusile de portar sunt etichetate cu marimi de la 4 la 12. Alegera marimii perfecte poate sa fie esentiala pentru o eficienta cat mai mare. In momentul achizitiei trebuie sa tii cont de faptul ca diversele branduri producatoare pot sa aiba grile diferite de marimi, asadar, daca iti doresti eficienta cat mai mare trebuie sa te asiguri ca probezi manusile inainte de a le cumpara. Manusile nu trebuie sa fie fixe pe mana ( cel putin conform anumitor pareri ). Se pare ca niste manusi cu un numar mai mare decat cel al mainii pot sa minimizeze tensionarea cusaturilor si sa ofere o durata de viata mai mare.

Marimile de copii sunt , de regula, intre 4 si 7 iar marimile de adulti sunt intre 7 si 12, insa 12 este un numar cu adevarat pentru giganti, asadar, este posibil sa nu fie gasit prea usor.

3. Croiala

Croiala are si ea o importanta foarte mare. Exista 5 variante prin care se poate face, iar acestea sunt flat, gunn, negative, bowl si hibrid. Varianta flat este cea care ofera spatiu suficient intre manusa si palma si are cusaturi simetrice intre degede. Este ideala pentru cei cu degete late. Cei care doresc un control foarte bun al mingii au nevoie de modelul gunn iar cei care au nevoie de manusi perfecte pe anatomia palmei, sunt cele de tip bowl. Manusile hibrid sunt cele care combina toate caracteristicile si sunt ideale pentru incepatori.

4. Materialul

Evident, conteaza foarte mult si materialul din care sunt construite manusile, care poate sa fie piele, piele ecologica, latex, mesh sau chiar lana. Acesta este ales in functie de necesitatile portarului si in functie de zona in care se antreneaza.

Top Produse 2023

Avantaje
 • priza buna
 • confortabile
 • design
Dezavantaje
 • designul poate sa nu fie pe placul tuturor
Avantaje
 • material rezistent
 • design placut
 • disponibile in mai multe marimi
Dezavantaje
 • pret peste medie

Lupos

Avantaje
 • din latex, moi si rezistente
 • design
 • pret

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *