Cea Mai Buna Minge de Fotbal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Fotbalul este, fara doar si poate, cel mai popular sport din intreaga lume. Aproape jumatate din populatia globului se uita la meciuri de fotbal si mai bine de 250 de milioane joaca fotabal la nivel profesionist. Cu siguranta, este un fenomen de care ne bucuram cu totii si chiar daca nu o facem la nivel profesionist, o putem face fie ca spectatori, fie inchiriind un teren sintetic sau pur si simplu jucand in orice spatiu liber, potrivit pentru asta.

Fotbalul nu este un sport scump, putand fi jucat in aproape orice imbracaminte si cu o simpla pereche de tenisi, insa exista un singur accesoriu care nu are cum sa lipseasca: mingea. Tocmai de aceea, daca doresti sa joci fotbal este bine sa te asiguri ca ai la indemana (sau picior ) o minge de buna calitate.

Ghidul cumparatorului

1. Scopul pe care il ai

Exista mingi destinate meciurilor oficiale si exista mingi destinate antrenamentului. Mingile de antrenament trebuie sa reziste ceva mai mult, pentru ca sunt folosite mai mult, insa nu trebuie sa fie aprobate de cei de la FIFA. In schimb, mingile destinate meciurilor oficiale trebuie sa treaca prin teste de sfericitate, greutate si circumferinta. In functie de aceste criterii se remarca doua categorii de mingi:

  • Mingile premium. Sunt cele cu care se joaca la cel mai inalt nivel si au o calitate sporita a materialelor si a constructiei.
  • Mingile conventionale. Sunt toate celelalte mingi care respecta standardele FIFA.

Scopul mingii poate sa fie si altul decat jocul propriu zis. Spre exemplu, exista mingi destinate dribblingului sau mingi pentru jonglerii, ceea ce inseamna proprietati diferite.

2. Tipul terenului pe care se joaca

Terenul poate sa fie

  • cu gazon natural (iarba)
  • cu gazon artificial
  • cu nisip
  • suprafata dura

Evident, pentru fiecare tip de teren exista un anumit tip de minge care sa se poata comporta cat mai bine in timpul meciului. Mingea conventionala este perfecta pentru gazonul natural si se descurca destul de bine si pe celelalte terenuri. Totusi, pentru iarba sintetica este nevoi de un produs ceva mai robust, care poate sa reziste mai mult timp.

In cazul fotbalului practicat in interior, este nevoie de o minge indoor care are o suprafata catifelata si este rezistenta. Aceasta va fi supusa la mult mai multe socuri fizice, lovindu-se destul de des de pereti.

Pentru cei care joaca fotbal pe plaja, mingile trebui sa fie ceva mai moi, in asa fel incat sa poata fi folosite de fotbalistii care joaca in picioarele goale.

3. Materialul

In ceea ce priveste materialul, mingile pot fi construite din PVC, poliuretan sau piele, iar camera poate sa fie realizata din latex sau butil.

4. Modul de constructie

Exista o multime de variante de mingi, in functie de modul de constructie. Exista mingi cusute manual sau mingi cusute la masina, exista mingi cu mai multe panouri cusute intre ele si mingi cu mai putine panouri. Cea mai populara configuratie este cea cu 32 e panouri hexagonale, insa pentru evenimentele sportive de amploare se folosesc mingi cu 14, 8 sau 6 piese.

5. Alte caracteristici

  • accesorii: vezi daca include pompa de umflat sau sac pentru depozitare

Top Produse 2023

Avantaje
  • piele naturala
  • buna pt aproape toate tipurile de teren
  • design
  • pret bun
Dezavantaje
  • desi este o minge buna, nu a fost folosita oficial in vreo competitie internationala

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *