Primii pasi ai bebelusului tau pot sa insemne motive reale de bucurie dar in acelasi timp, pot sa fie si motive de ingrijorare. Odata cu acesti primi pasi, copilul devine mai greu de supravegheat iar accidentele pot sa intervina mult mai usor.
Din fericire, pe piata exista din ce in ce mai multe hamuri pentru copii, ideale pentru plimbarile alaturi de cel mic si pentru mentinerea lui in deplina siguranta. Desi un astfel de produs pare a stirbi din libertatea celui mic, realitatea este ca ii ofera o mai mare stabilitate si ii ofera si parintelui un confort psihic.
Nu toate hamurile de pe piata sunt de buna calitate, asadar, inainte de a face o achizitie este bine sa te asiguri ca hamul pe care il achizitionezi este cel potrivit. Pentru asta, trebuie sa tii cont de o serie de criterii.
Ghidul cumparatorului
1. Modul de sustinere
Nu toate hamurile sustin copilul in acelasi mod. Unele sunnt destinate umerilor in timp ce altele sunt construite in asa fel incat sa il sustina de bazin.
Daca prichindelul este la primii sai pasi, un ham cu sustinere a bazinului este mult mai potrivit, deoarece ii ofera o sustinere exact acolo unde are nevoie.
Daca a invatat deja sa mearga, un ham pentru umeri este mai potrivit, deoarece este destinat controlului si sigurantei.
2. Sistemul de prindere
Si sistemul de prindere poate sa fie de doua tipuri. Cel care ii ofera mai multa libertate copilului este cel pe incheietura, in care hamul este mai lung si ii permite celui mic sa se miste in voie.
Pentru copiii care invata sa mearga, sistemul de prindere cu siguranta la mers, conturate de un maner de siguranta aflat deasupra hamului, sunt cele mai potrivite.
3. Materialele
Un lucru pe care trebuie sa il urmaresti atunci cand vine vorba despre un ham pentru copii este calitatea materialelor. Acestea trebui sa fie confortabile si rezistente. De cele mai multe ori, produsele de pe piata sunt realizate din burete, poliaster, nylon sau plastic rezistent, insa sunt gandite in asa fel incat sa nu ii zgarie pielea copilului sau sa ii puna in pericol siguranta.
Urmareste materiale moi si cat mai naturale, care sa nu fie alergice si sa ofere confort.
4. Intretinerea / igiena
De asemenea, trebuie sa urmaresti acele hamuri care se curata usor cu apa calduta si cu detergent hipoalergenic. Evita, pe cat posibil, hamurile care necesita o curatare cu detergenti chimici, deoarece pot fi nesanatoase pentru copil.
5. Aspectul
Aspectul nu este atat de important pentru parinti cat este pentru copilas. Poti gasi acele hamuri simple si minimaliste care nu il vor incanta cu absolut nimic pe cel mic, insa poti gasi i hamuri cu forme de animale si multicolorate, care ii vor atrage atentia si il vor face sa se simta foarte bine.
De asemenea, asigura-te ca hamul pe care il cumperi se ajusteaza cat mai usor si ca dispune de cat mai multe accesorii care sa il faca mult mai flexibil.