Cea Mai Buna Centura Postnatala

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Imediat dupa nastere, femeia trece prin diverse schimbari deosebit de importante in ceea ce priveste trupul sau. Muschii din zona abdomenului sunt foarte slabiti dupa ce au fost presati si intinsi de fatul ce a tot crescut in cele noua luni de sarcina. Acum, organele interne revin la pozitia lor normala, nemaifiind presate in zona de sus a abdomenului, iar uterul se micsoreaza putin cate putin pana ajunge la marimea sa obisnuita.

Ei bine, toate aceste schimbari pot fi covarsitoare pentru o femeie care abia a trecut printr-o nastere, insa ele pot fi mai usor de digerat – in special daca nasterea s-a produs prin cezariana – cu ajutorul unei bune centuri postnatale.

Beneficii

In timp ce unii spun ca o astfel de centura este foarte benefica pentru sanatatea si fizicul femeii, altii sustin ca aceasta nu este, de fapt, foarte eficienta. Cu toate acestea, un lucru este cert: centura postnatala este extrem de benefica femeilor care tocmai au nascut prin cezariana, deoarece le ofera confort si sustinere muschilor abdominali.

Mai mult, folosind in mod regulat aceasta centura, durerile de dupa operatia de cezariana dispar mai repede, iar fibrele musculare sunt stimulate sa se scurteze la loc pentru a ajunge din nou la dimensiunile normale.

O centura postnatala ar trebui sa fie purtata aproape tot timpul pentru o durata de cateva saptamani. Apoi, se recomanda efectuarea zilnica a anumitor tipuri de exercitii fizice pentru a determina tonifierea musculaturii abdominale.

Desigur, exista si medici care sustin ca centurile postnatale nu fac decat sa intarzie refacerea muschilor abdominali, insa pana in prezent nu a aparut nicio dovada in acest sens.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul centurii

Pe piata exista mai multe tipuri de centuri postnatale, insa doua dintre ele ies in evidenta. Acestea doua sunt foarte diferite una de cealalta, atat prin structura cat si prin modul de prindere. Unul dintre cele doua tipuri este centura

  • de tip slip, care se aplica peste slipul obisnuit, aceasta fiind considerata preferata gravidelor deoarece ofera un suport optim abdomenului si un confort remarcabil.
  • centura lent: se prezinta sub forma unei benzi elastice ce se aplica in jurul abdomenului.

2. Sistemul de inchidere

Desi nu pare, sistemul de inchidere este unul dintre cei mai importanti factori de luat in seama. Cea mai preferata optiune pare a fi Velcro (scai), deoarece aceasta are calitatea de a se prinde usor si de a fi potrivita atat pentru marimile mici cat si pentru marimile foarte mari. Din pacate, insa, “ariciul” este foarte probabil sa se uzeze dupa o perioada de timp.

O alta optiune pe care o prefera femeile sunt clamele metalice. Acestea ofera posibilitatea de a regla lungimea centurii, sunt mai rezistente si mai durabile si nu se strica atunci cand sunt bagate in masina de spalat haine.

Un alt sistem de inchidere eficient sunt fermoarele, deoarece acestea se inchid cel mai repede si cel mai usor. Cu toate acestea, fermoarele tind sa se strice repede daca centura este stransa foarte tare si pot oferi un mic disconfort la nivelul pielii.

3. Marimea

Alege marimea care ti se potriveste. Ca si la haine, ai de ales intre XXL, XL, S, M.

4. Material

Alege intotdeauna materiale de calitate, mai ales ca intra in contact direct cu pielea. Bumbacul este cel mai bun.

Top Produse 2023

Avantaje
  • reglabila
  • materiale de calitate
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *