Cele Mai Bune Camere de Supraveghere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Supravegherea locuintei, supravegherea biroului sau a diverselor bunuri valoroase, este din ce in ce mai necesara si din ce in ce mai accesibila. Camerele de supraveghere nu mai sunt de multa vreme simple mofturi, devenind o adevarata necesitate ce poate tine departe hotii sau persoanele rau-voitoare. Alegerea camere de supraveghere perfecte poate sa genereze, insa, nehotarare si sa nu fie foarte simpla.

Exista dispozitive moderne care inregistreaza si stocheaza toate imaginile pe un calculator, su senzori de miscare si mod de inregistrare special pentru timp de noapte. Softul din calculator poate trimite alerte / alarme catre dievrse numere de telefon, email sau le puteti conecta cu o firma de paza / interventie rapida cum este BGS.

Ghidul cumparatorului

1. Destinatia camerei

Un prim aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este destinatia camerei. Exista camere pentru exterior, camere pentru interior, camere care functioneaza corect doar pe timp de zi sau camere care pot face fata oricarei solicitari, indiferent de nivelul de luminozitate (pe intuneric sau noaptea).

De asemenea, in functie de scopul pe care il ai poti sa descoperi camere de supraveghere specializate: pentru bebelusi, pentru supravegherea caselor de marcat sau pentru supravegherea curtilor.

Cel mai important insa, este sa stii daca ai nevoie de o camera de interior sau una de exterior.

Camerele de exterior sunt mai robuste, facand fata fara probleme temperaturilor extreme si intemperiilor in timp ce camerele de interior sunt mai focusate pe partea de imagine.

2. Calitatea imaginii

Degeaba inregistrezi daca nu vse distinge fata hotului sau imaginile nu se misca cursiv (cand are prea putine FPS – frames per second).

Imaginile captate de camera de supraveghere pentru care optezi trebuie sa fie de cea mai buna calitate, indiferent ca vorbim despre camere de interior sau despre camere de exterior.

Rezolutia este principalul element care decide calitatea imaginii si cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei obtine o imagine mai buna. Rezolutia poate sa difere in functie de senzorul de captare si in functie de modul in care este captat semnalul video.

Pentru camerele analogice aceasta se noteaza in linii TV si de regula variaza intre 420 si 700 TVL in timp ce pentur camerele digitale IP, rezolutia se masoara in pixeli si poate sa fie HD sau full HD pentru cele mai performante camere.

3. Caracteristicile tehnice

Particularitatile tehnice sunt cele care diferentiaza foarte mult camerele intre ele. O particularitate importata este tipul lentilei, care poate sa fie fixa sau varifocala.

In cazul lentilei fixe, campul de vizualizare este mereu aelasi, in timp ce la o lentila varifocala campul poate sa fie ajustat in functie de necesitate. Evident, lentilele varifocale sunt mult mai eficiente, insa si mai costisitoare.

De asemenea, putem descoperi camerele de tip Pan Tilt Zoom care pot sa isi modifice pozitia, rotindu-se la 360 de grade si ofera, in felul acesta, o flexibilitate maxima.

Printre particularitatile foarte importante putem sa amintim si de senzorii cu infrarosu, care permit filmarea pe timp de noapte, chiar si atunci cand nivelul de iluminare este foarte mic sau chiar zero sau diversii senzori de miscare, care permit pornirea camerei doar atunci cand exista o actiune.

4. Alte caracteristici

  • wireless / fara fir: este utila o camera sau un set de camere care sa nu fie legate prin cablu la unitatea de stocare a datelor. Dai un ban in plus, dar scapi de fire.
  • software compatibil: verifica daca include software pentru management de pe calculator sau de pe smartphone. Altfel va trebui sa platesti in plus pe o licenta de software.
  • microfon: este util pentru a inregistra is sunetele.
  • cu iluminare: anumite modele au senzor de lumina si se aprind cand detecteaza miscarea (senzor de miscare). In acest fel potentialii hoti sunt descurajati.
  • marca: camerele de supraveghere sunt dispozitive destul de complexe, asadar, producatorul are o importanta foarte mare. Din fericire, exista destul de multe nue interesante, incepand cu bineconuscutul Samsung si terminand cu un lider pe piata de supraveghere, Hikvision.
  • montajul: verifica daca sunt cu montaj inclus sau cat costa si cine il face

Top Produse 2023

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *