Cel Mai Bun Binoclu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune binocluri? Care este cel mai bun binoclu?

Folosit pentru observarea pasarilor pentru vânătoare sau chiar pentru a vedea mai bine anumite evenimente, cum ar fi concertele, binoclul este un obiect care ar putea sa iti usureze destul de mult viata. Este adevarat ca nu este un produs pe care il vei folosi in fiecare zi, insa zilele in care te bucuri de natura pot sa fie imbunatatite considerabil de un binoclu.

Daca nu esti un cunoscator din domeniul opticii si vrei sa faci o astfel de achizitie, s-ar putea sa realizezi ca nu stii care sunt principalele criterii pe care trebuie sa le iei in considerare. Daca te intrebi cum sau unde gasesc binocluri ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

1. Optica

Experienta vizuala este motivul pentru care achizitionezi un astfel de produs, asadar, ai nevoie de o calitate superioara in acest sens. De la diaetrul lentilei pana la tipul si calitatea sticlei, toate sunt detalii care conteaza. In principiu, acest detaliu este decis de scopul pentru care cumperi binoclul. Daca esti iubitor de natura vei avea nevoie de un produs cu lentile cat mai mari si cu straturi de invelis anireflex.

Daca iti place sa vanezi, un binoclu care mareste foarte bine este cel mai potrivit pentru tine.

De cele mai multe ori, oamenii achizitioneaza binocluri pentru uz variat, asadar, in acest caz, o solutie medie este cea mai potrivita.

2. Constructie

Materialele din care este construita carcasa, husa de protectie si diversele accesorii pe care le primesti odata cu produsul, toate au o importanta destul de mare. Asigura-te ca binoclul pe care il cumperi are o carcasa impermeabila, ca poate sa fie utilizata in orice conditii, inclusiv daca porti ochelari si ca ofera un confort cat mai bun.

La constructie poti sa tii cont si de capacele pentru lentile, de micile accesorii si de flexibilitatea pe care o ofera. Spre exemplu, este destul de important sa optezi pentru un binoclu ce poate sa fie atasat unui tripod.

2. Portabilitate

Asigura-te ca achizitionezi un binoclu care este usor de carat peste tot. Pana la urma, il vei cumpara pentru diverse activitati care au loc in alte parti decat acasa, asadar, trebuie sa il poti cara cu usurinta. Acest criteriu trebuie sa gaseasca un echilibru cat mai bun, in conditiile in care binoclurile care maresc foarte bin si care au lentile foarte mari sunt, de regula, destul de grele. Tine cont de greutate, de curelusa de agatat de gat pe care ar trebui sa o primesti si de husa in care este transportat.

3. Capacitatea de focusare

Este un alt element care conteaza si mareste claritatea pe care o obtii in momentul in care folosesti un astfel de produs. De regula, focusarea se face in doua moduri:

  • center focus
  • auto focus

Unele binocluri ofera chiar si posibilitatea de reglare a dioptriilor prin niste roti plasate intre tuburi. Cel mai bine, inainte de o achizitie, este sa testezi binoclul si sa te asiguri ca focuseaza asa cum iti doresti sa o faca.

4. Dimensiunea campului vizual

Prin dimensiunea campului vizual intelegem latimea ariei pe care o poti vedea printr-un binoclu.

De regula, valoarea acestui aspect este gasita in specificatiile produsului. O valoare mai mare inseamna o arie mai mare de vizibilitate in timp ce o valoare mai mica inseamna, in mod evident, o arie mai mica. Campul vizual este decis de puterea de marire a binoclului. Daca binoclul pentru care optezi are un o putere de marire mare, atunci campul vizual devine destul de ingust.

De asemenea, conteaza luminozitatea, calitatea prismelor din interiorul binoclului, relieful ocular si multe alte detalii care pot imbunatati imaginea. Daca toata partea de optica pare a fi dificila, exista destul de multe site-uri si forumuri unde gasesti explicatii detaliate asupra fiecarui detaliu.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un binoclu ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • camp vizual mare
  • factor de marire 30x
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *