Carnatii se mananca in toate casele romanilor, cu precadere de Craciun si de Anul Nou. Problema este ca in comert carnatii contin adesea conservanti si coloranti si in plus, odata ce iti place un fel, e foarte probabil ca dupa un timp sa nu mai aiba acelasi gust intrucat modifica reteta ca sa reduca din costurile cu materia prima.
Organismul are nevoie si de carne, nu doar de legume si fructe. Dar e important ca acestea sa fie de calitate, fara adaosuri, amelioratori sau E-uri.
Daca iei din magazin, verifica intotdeauna ce scrie pe eticheta la continut. Daca ii iei din piata sau macelarie, nu esti intotdeauna sigur de calitatea ingredintelor si de conditiile igienice.
Astfel ca obiceiul de a face carnati in casa aduce mai multe beneficii:
- iti faci o reteta proprie care sa fie pe placul intregii familii
- stii ce ingrediente pui si ce calitate au
- daca tai porcul si ai o cantitate mare de carne, faci carnati, ii depozitezi in congelator sau in borcane cu grasime, si astfel reduci cheltuielile.
Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc aparate de umplut carnati ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul cumparatorului
Carnatii sunt in stransa legatura cu masina de tocat carne, iar aceasta contine de cele mai multe ori si accesorii sau palnii pentru carnati. Achizitionarea unui dispozitiv special pentru a umple carnati este utila daca vrei sa ai randament mai mare si sa ai la dispozitie mai multe palnii de diverse marimi.
1. Tipul cuvei
- verticala: ocupa loc pe inaltime, avantajul este ca toata carnea se duce in jos usor datorita greutatii proprii
- orizontala: este asezata pe orizontala, manerul este mai jos. Se depoziteaza mai usor.
2. Capacitatea
Se exprima in kilograme pe minut si arata cate kilograme de carne poate procesa intr-un minut.Cele mai bune au o capacitate de 2-3 kg/min. Verifica si capacitatea cuvei, adica numarul de litri al acesteia pentru a sti cata carne poti pune deodata.
3. Tipuri de carnati
Conteaza daca faci una sau mai multe marimi de carnati. Aceasta depinde de numarul de palnii si de marimea acestora. In general se folosesc aceste diametre: 15, 19, 22, 25, 29 mm.
4. Alte caracteristici
- salam: unele modele au accesorii pentru a face si salam
- materiale: pentru structura, otelul inoxidabil este cel mai rezistent la socuri si in timp. Palniile e bine sa fie din plastic pentru a nu perfora matul.
- intretinerea: trebuie sa aiba componente detasabile, usor de spalat, eventual si in masina de spalat vase, daca ai
- garantie: alege un produs cu minim 2 ani garantie
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un aparat de umplut carnati manual, ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2025
- din inox, rezistenta
- 4 accesorii
- garnitura din silicon
- pret peste medie