Cea Mai Buna Alarma Auto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Automobilul este unul dintre cele mai de pret bunuri pe care le detinem, asadar, este important sa il protejam. In trafic il protejam cu o asigurare cat mai buna, insa in parcare, cea mai buna varianta prin care ii putem oferi protectie este prin instalarea unei alarme auto de o calitate cat mai buna. Aceasta poate tine departe eventualii hoti si te poate avertiza atunci cand cineva ti-a zgariat masina, indiferent ca a facut-o din greseala sau intentionat. P

iata este din ce in ce mai bogata in alarme auto, motiv pentru care, inainte de a face o astfel de achizitie, este bine sa tii cont de o serie de criterii.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul alarmei

Este un aspect care se bazeaza pe complexitatea produsului si pe modul de instalare. Vei putea descoperi alarme conventionale, alarme intermediare si alarme avansate din punct de vedere al dotarilor.

Alarmele conventionale sunt solutii simple, dotate cu telecomanda, care nu au foarte multe optiuni, insa isi fac treaba intr-un mod eficient.

Alarmele intermediare sunt ceva mai complexe, sunt situate pe cheie si se instaleaza pe baza unui protocol de comunicatie de tip Controller Area Network.

Solutiile avansate sunt dotate cu mai multe accesorii, inclusiv telecomanda si pager. Informatiile despre securitatea masinii sunt trimise pe pager si po fi controlate cu ajutorul telecomenzii. La multe alarme, locul pagerului este luat de telefonul personal, unde sunt trimise mesaje.

2. Raza de actiune

Este un element extrem de imporant, care poate decide eficienta alarmei. Raza de actiune se refera la distanta de la care aceasta poate sa fie folosita. Cele mai simple solutii au o raza de pana la 300 de metri, ceea ce inseamna ca nu poti parca la mai mult de 300 de metri de locuina sau de birou. Exista si variante cu raza de actiune de pana la 1000 de metri, care se dovedesc ceva mai eficiente.

3. Tipul de senzori

Exista trei tipuri de senzori care sunt folositi pentru alarme: cei de soc, cei de perietru si cei volumetrici.

Cei de soc sunt cei care se activeaza in momentul in care masina este lovita sau chiar atinsa. Acestia pot fi setati in functie de sensibilitate, in asa fel incat sa nu fie declansati la zgomote ceva mai puternice.

Senzorii de perimetru semnalizeaza momentele in care cineva se apropie prea mult de masina iar cei volumetrici masoara presiunea aeruluui din autovehicul si declanseaza alarma in momentul in care cineva forteaza usa sau sparge geamul.

4. Functii si dotari

Un sistem de alarma poate sa fie extrem de inteligent si poate sa ascunda o multime de functii interesante. Majoritatea alarmelor dispun de functii de armare, dezarmare si inchidere sau deschidere a masinii.

  • setarea tonului de alarma
  • nivelul de sensibilitate al senzorilor
  • detectarea momentului in care motorul a fost pornit
  • oprirea de la distanta
  • urmarirea autovehiculului prin GPS

Alegerea alarmei potrivite trebuie sa tina cont si de buget, dar si de particularitatile locurilor de parcare in care obisnuiesti sa lasi masina sau zonei in care locuiesti. Ceea ce este bine, este faptul ca ai optiuni sa iti protejezi automobilul de infractori, ceea ce este extrem de important.

Top Produse 2023

Avantaje
  • sirena cu 6 tonuri
  • 2 telecomenzi incluse
  • pret
Avantaje
  • localizare autoturism
  • oprire de urgenta
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *