Cele Mai Bune Scannere de Documente

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

In multe situatii ai nevoie de copii ale hartiilor sau actelor pentru a le trimite pe mail sau a le stoca in format electronic. Multifunctionalele includ functii precum imprimare, scanare si copiere, dar daca ai deja o imprimanta simpla si nu vrei sa o schimbi investind intr-un multifunctional de birou, atunci are sens sa cumperi un scanner de documente. Ai avantajul ca ocupa putin spatiu si il poti muta unde ai nevoie. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc scannere ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

scanner-documente

Ghidul cumparatorului

1. Tipul

  • clasic: este dreptunghiular, are un capac ce se ridica, pui hartia si o scanezi.
  • portabil sau de mana: sunt modele relativ noi ce functioneaza cu acumultor. Sunt mai mici decat cele clasice, scopul fiind acela de a fi utilizate pe teren. Datorita dimensiunilor mici, poate fi o idee buna si acest tip, mai ales daca stii ca vreodata poti sa ai nevoie sa il iei cu tine.

2. Format de intrare

Asigura-te ca suporta formatul dorit. Cele mai multe suporta A4, dar daca ai nevoie pentru hartii mai mari gen A3, atunci iti trebuie unul mai mare.

3. Calitatea

Scopul principal este sa realizeze o transpunere cat mai fidela in format electronic a hartiei. Aici un rol important il are rezolutia de scanare, care cu cat este mai mare, cu atat calitatea va fi mai buna. Aceasta se exprima in dots per inch (standard de masura din USA) si este bine sa fie minim 1200 x 2400 dpi.

Exista si modele cu rezolutie mare, pentru scanare de diapozitive si negative ori filme, dar au si pret mai ridicat.

4. Formate de iesire  si Conectivitate

Este foarte util sa poata crea formatul PDF si cel putin un format de imagine, de regule JPG/JPEG care pastreaza bine culorile si are dimensiuni mici. De asemenea, cele mai bune aparate permit sa trimiti fisierele wireless pe telefon, pe email sau chiar in servere cloud.

5. Alte caracteristici

  • software: verifica cu ce sistem de operare e compatibil si daca are drivere incluse. Asta ca sa poti sa il conectezi la calculatorul tau.
  • garantie: alege un produs cu 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un scanner pentru hartii ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • usor si mic
  • A4
Dezavantaje
  • rezolutie mai slaba decat unul clasic

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *