Cel Mai Bun Mouse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Mouseul este foarte des folosit, chiar daca nu ne dam seama. La fel de bine foarte multi nu realizeaza cat de importanta este folosirea unui mouse si a unei tastaturi ergonomice, care sa previna afectiuni ale articulatiilor mainii, cum sunt tendinita si afectiunea tunelului carpian (pe scurt, anumiti nervi si vase de sange sunt presati constant, in timp se modifica spatiile si fluxul de sange, utilizatorul nemaiputand folosi mana cu aceeasi dexteritate) – citeste mai multe.

Eu unul folosesc mouseul si la laptop, fiindu-mi mai comod decat sa plimb degetele pe padul laptopului, dar, daca puteti, va recomand sa micsorati timpul folosirii mouseului pentru a preveni afectiunile sus mentionate.

Mergand mai departe, trebuie sa spunem ca un mouse si o tastatura performante asigura o productivitate mai mare in faca PC-ului, fie ca suntem la job si il folosim pentru Autocad, Microsoft Office sau ne jucam Counter Strike (CS Go) acasa.

cel-mai-bun-mouse

Ghidul cumparatorului

Tine cont de aceste criterii pentru a achizitiona un produs la cel mai bun raport calitate versus pret.

1. Tipul (dupa destinatie)

 • pentru gaming: datorita numarului mare de iubitori de jocuri, exista o categorie de mousi pentru gaming, caracterizati printr-un design mai deosebit, o viteza mai buna de miscare pe rezolutii mari si mai multe butoane. In general sunt mai scumpe.
 • clasic: este cel simplu, obisnuit, folosit pentru activitati de tip office sau utilizare de zi cu zi.

2. Cu sau Fara Fir?

Este important sa va hotarati daca vreti un mouse cu sau fara fir.

 • cu fir: va incurca cablul, dar nu riscati sa aveti pierderi de semnal, nu trebuie sa inlocuiti bateria si sunt mai ieftine
 • fara fir (wireless): scapati de cablu, dar va trebuie sa cheltuiti ceva mai multi bani decat pe unul clasic.Cele fara fir includ (sunt alimentate) de regula cu baterii care tin in jur de 250 de ore de functionare, dar e bine sa verificati acest aspect daca optati pentru varianta aceasta.Verifica si distanta maxima la care „bate” wireless-ul.

3. Forma

Depinde mult de cum obisnuiti sa tineti mouseul cu mana. Exista mai multe tipuri de prindere cu mana:

 • cu toata palma (Palm Grip)
 • tip gheara (Claw Grip)
 • cu varfurile degetelor (Fingertip Grip)

In afara de asta, mai conteaza sa va uitati atent la forma daca sunteti stangaci. Este bine ca mouseul sa poata fi folosit cu mana cu care sunteti obisnuit: de obicei sunt facute pentru ambele maine, dar unele sunt pentru mana dreapta

4. Conectivitate / Interfata

Cele mai pupulare sunt acelea care au interfata sau mufa de conectare tip USB, intrucat au viteza si acuratete bune. Modelele mai vechi sunt de tip PS2, un soi de mufa cu pini, dar va recomand sa alegeti ceva cu USB sau wireless.

5. Tipul senzorului

 • mouse optic: asigura precizie buna si este mai ieftin
 • mouse laser: asigura precizie foarte bunam dar este mai scump si se misca pe ecran si atunci cand ridicati mouseul de pe masa/pad.

6. Alte Caracteristici:

 • rezolutia: aceasta conteaza mai mult daca il folositi pentru arhitectura (AutoCAD) si inginerie. Se masoara in DPI (dots per inch sau pixeli per inch) si cu cat este mai mare, cu atat mai bine. De exemplu, daca aveti un monitor cu o rezolutie inalta, foarte performant, va recomand sa luati si un mouse cu o rezolutie pai mare, adica peste 1500 dpi, pentru a pune cursorul cu acuratete acolo unde vreti. Este important sa puteti sa reglati rezolutia, daca optati pentru un mouse scump.
 • numarul de butoane si destinatia lor: unii mousi pot avea mai multe butoane. In afara de left si right click si de rotita din mijloc, mai pot avea butoane pentru diverse functii multimedia. Verificati daca aveti nevoie de acele butoane sau daca nu cumva va incurca – eu prefer mousii mai simpli.
 • design: exista mai multe culori si modele, eu le prefer pe cele mai deschise la culoare ca sa vad rapid daca cumva se murdareste.

Top Produse 2023

Avantaje
 • ergonomic
 • control f. bun la rezolutie mare
 • conectare prin USB

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *