Cel Mai Bun GPS pentru TIR

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Soferii profesionisti sunt, fara doar si poate, cei mai informati soferi de pe strazi. Acestia se pot ajuta intre ei cu informatii si au la indemana mereu tehnologiile cele mai moderne prin care sa isi usureze munca.

Totusi, indiferent cat de bun cunoscator al drumurilor ai fi si indiferent cat de mult ajutor ai din partea colegilor, vei avea nevoie de un GPS. Navigatorul GPS este extrem de util la drum si poate sa ajute la economii substantiale de timp si de ce nu, de combustibil. Cu ajutorul unui astfel de produs se pot evita ambuteiajele si accidentele si se pot afla informatii utile, imediat ce acestea apar.

Producatorii de dispozitive GPS au reusit sa construiasca modele speciale pentru soferii de tir, dotate cu tehnologii speciale si interesante.

Ghidul cumparatorului

1. Procesorul

Este foarte important ca GPS-ul folosit pe un tir sa fie cat mai performant si sa poata raspunde repede solicitarilor. Procesorul asigura o viteza mare de reactie si elimina riscul de erori aparute in cele mai importante momente. Procesoarele pot sa varieze destul de mult, intre 400 si 800 Mhz, variantele de 800 Mhz fiind foarte performante. Partea buna la variantele performante este ca ofera rapid informatiile si ajuta chiar si in situatii critice.

2. Displayul

Este un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont. Evident, un ecran mai mare va fi intotdeauna mai atractiv, pentru ca poate oferi imagini mai mari si mai clare. Pe piata exista modele de GPS pentru camion cu ecran de 4, 5, 7 sau 8 inch. Daca optezi pentru un ecran mare este bine sa te asiguri ca si rezolutia de redare a hartilor este una cat se poate de mare. Cea mai folosita marime a ecranului este de 5 inch, pentru ca reuseste sa combine perfect mobilitatea cu un afisaj de buna calitate.

3. Rezolutia

Rezolutia ecranului nu este la fel de importanta ca si in cazul rezolutiei de tableta sau de telefon, dar conteaza pentru o claritate cat mai buna. De regula, o rezolutie de 480 x 272 de pixeli este decenta, insa in cazul navigatoarelor GPS de 7 inch, este de preferat o rezolutie mai mare, de 800 x 480 de pixeli.

4. Functii

GPS-urile destinate tirurilor nu indeplinesc doar functia de GPS. Acestea pot oferi mult mai multe indicatii si informatii, cum ar fi limitele de viteza, ambuteiajele aparute pe parcursul drumului sau diverse alte modificari in trafic. Una dintre functiile foarte importante este TMC ( Traffic Message Channel) care utilizeaza tehnologia FM pentru a ii oferi soferului cat mai multe informatii. De asemenea, exista functii precum Truck and Camper, care ofera informatii despre locurile in care soferii pot parca sau Text To speech, care trasforma sms-urile in mesaje audio.

5. Hartile incluse si updateurile

O importanta foarte mare o au hartile. Acestea sunt de obicei preinstalate si trebuie sa te asiguri ca sunt de foarte buna calitate si ca ofera informatii actualizate. Hartile trebuie sa primeasca update-uri frecvente, sa aiba o rezolutie cat mai decenta si sa fie cat mai complexe, pentru a te ajuta ori de cate ori ajungi in locuri pe care nu le cunosti.

Top Produse 2023

Avantaje
  • harta Full Europe
  • date speciale pentru camioane si tir (restrictii. latime, lungime ..)
  • update gratuit lifetime
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *