Cele Mai Bune Vitamine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Alimentatia noastra nu este intotdeauna cea mai corecta, iar nutrientii esentiali pot sa nu fie prezenti in ceea ce mancam zilnic. Tocmai de aceea, nu este o idee chiar atat de rea sa luam vitamine. Pe piata exista o multime de vitamine si minerale pentru adulti si in acelasi timp, exista si solutii pentru copii, care ii ajuta pe cei mici sa creasca intr-un mod cat se poate de sanatos. Alegerea vitaminelor potrivite trebuie sa tina cont de o serie de criterii, iar pe langa asta o administrare incorecta poate sa nu fie chiar atat de eficienta precum ti-ai dori sa fie.

Ghidul cumparatorului

1. Nevoia pe care o ai

In general in perioadele de astenie, cand se schimba anotimpul sau cand faci efort fizic si intelectual ridicat, este bine ca sa nu ai carente de vitamine. O alimentatie echilibrata si completa, cu o varietate de legume si fructe, dar si carne, lactatae si oua, pot fo suficiente.

Nu lua vitamine doar de dragul de a lua vitamine! Si surplusul poate dauna. Un organism care functioneaza corect iti da indicii despre ce vitamine ai nevoie prin acea posta de diverse alimente. Este bine sa te orientezi doar spre produsele de care ai cu adevarat nevoie. Pentru asta, consulta un medic care iti poate recomanda produse pentru tine. Incearca sa eviti pe cat posibil suplimentele cu bioflavoinoide, deoarece sunt niste substante inutile.

In ceea ce priveste lucrurile de eviat, este bine sa stai departe de produsele care au continut de cofeina, de suplimentele care au un continut de vitamine mult prea mare ( mai mare de 100% din necesarul zilnic ) si de cele care contin zaharuri. La fel ca si in cazul bioflavoinoidelor, zaharurile sunt inutile pentru corp si pot fi procesate foarte greu dupa ce au fost consumate.

2. Concentratia de vitamine

Aceasta este aleasa in functie de modul de alimentatie pe care il ai. Daca dieta ta este foarte bogata in fructe, legume si cereale inttegrale, atunci vei avea nevoie de suplimente de vitamine cu o concentratie ceva mai mica. Exagerarea poate sa duca la probleme medicale, asadar, tine cont de aces aspect.

3. Numarul de aditivi

Produsele din comert pot contine aditivi care nu sunt tocmai sanatosi. Acest lucru este valabil si in cazul produselor farmaceutice si al vitaminelor si multivitaminelor. Este bine sa te orientezi spre produse cu cat mai putini aditivi si cu vitamine cat mai naturale.

Organismul absoarbe cu o mult mai mare usurinta viaminele naturale si nu risca absolut nimic. Este bine sa verifici cu atentie eticheta si din alte motive. Exista destul de multe produse pe piata care contin lactoza si alergeni, asadar, daca te stii cu probleme si restrictii, trebuie sa ai mare atentie.

4. Continutul de vitamina B

Vitaminele din complexul B sunt foarte imporante, insa este important sa te asiguri ca sunt prezente doar vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12. Celelalte viamine din complex nu sunt necesare organismului si pot fi absorbite destul de greu.

5. Producator / Certificare

In cazul produselor farmaceutice, brandul conteaza exrem de mult. Este bine sa te orientezi spre branduri mari, in care ai deplina incredere si care sunt aprobate de asociatiile medicale din intreaga lume. De regula, branurile mari nu vor risca sa isi compromita imaginea, asadar, fac totul ca la carte. Nu este suficient sa te ghidezi dupa brand insa. Daca vrei sa iti administrezi vitamine de cea mai buna calitate, verifica daca produsul pe care vrei sa il iei este certificat UE sau are alta certificare.

Top Produse 2023

Avantaje
  • magneziu si vitamina D
  • 500 de tablete

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *