Cel Mai Bun Patut Pentru Bebe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune patuturi pentru copii? Care este cel mai bun patut pentru copii?

Somnul este extrem de important indiferent de vârsta, sex sau activitatea din timpul zilei. Daca adultii trebuie sa doarma cel putin 8 ore in fiecare noapte, bebelusii au nevoie de o cantitate mult mai mare de somn, pentru ca in timpul acestui proces isi dezvolta creierul si fiecare parte a corpului. Efectele unui somn linistit pot insemna un copil sanatos si niste parinti linistiti. Sunt motive suficient de bune pentru a alege cel mai bun patut pentru bebe. Daca te intrebi cum sau unde gasesc patuturi ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

Alegerea celui mai bun patut pentru bebe trebuie sa tina cont de o serie de factori, unii foarte importanti, altii mai putin importanti, insa care conteaz foarte mult in intregul ansamblu.

1. Tipul patutului

  • din lemn. Acestea vin intr-o varietate mare de forme si de marimi, putand sa fie extrem de confortabile. Daca nu calatoresti foarte mult, un patut din lemn poate sa fie solutie perfecta pentru bebelusul tau. Daca, in schimb, iubesti sa calatoresti si vrei sa o faci alaturi de bebe, patutul pliabil este cel mai potrivit. Acestea au schelet metalic, pereti din material textil si se pot transforma cu usurinta in tarcuri de joaca pentru prichindei.
  •  transformabil. Este o solutie de viitor, deoarece se poate transforma intr-o mini canapea sau intr-un pat mai mare odata ce copilul creste.
  • tip baldachin. Este o solutie foarte placuta din punct de vedere estetic, ii ofera celui mic o intimitate mai mare si de multe ori ii ofera chiar si protectie impotria diverselor zburatoare.

2. Materialele

Vei descoperi pe piata patuturi din lemn, otel, material textil si chiar si plastic. Indiferent despre ce material vorbim, acesta trebuie sa respecte anumite standarde de calitate pentru a nu pune in pericol viata bebelusului.

Spre exemplu, lemnul trebuie sa fie foarte bine finisat pentru a nu exista aschii si cuie in structura lui. De asemenea, materialele trebuie sa fie tratate in asa fel incat sa nu elibereze substante alergice sau periculoase.

3. Distanta dintre gratii

Este un aspect pe care multi parinti il neglijeaza. Gratiile – asta daca patul e cu gratii, nu trebuie sa fie pozitionate la o distanta mai mare de 6.5 centimetri una de alta, deoarece exista riscul ca bebelusul sa isi prinda picioarele intre acestea. O distanta ideala este de 4.5 cm.

4. Calitatea saltelei

La fel ca si in cazul adultilor, calitatea saltelei conteaza foarte mult chiar si la un patut de bebelusi. Aceasta trebuie sa fie suficient de moale pentru a oferi confort, insa destul de tare incat sa nu prezinte riscul de sufocare.

De asemenea, nu trebuie sa lase spatii intre ea si patut si este bine sa ofere o ventilatie cat mai buna. Materialul saltelei trebuie sa evite supraincalzirea. Verifica si ce dimensiuni trebuie pentru lenjerii si din cate piese este formata.

5. Elemente de siguranta

Patuturile moderne vin cu o multime de elemente de siguranta impotriva accidentelor. Spre exemplu, la patuturile pliabile este bine sa existe sisteme impotriva plierii accidentale.De asemenea, reglarea pe inaltime poate sa se dovedeasca extrem de utila odata ce copilul creste.

6. Accesoriile incluse

Plasa de tantari, diverse jucarii pentru cel mic, o masuta pentru infasat sau spatii pentru depozitarea hainutelor si a lenjeriei, toate iti pot veni in ajutor atunci cand esti parinte. Este motivul pentru care trebuie sa le ai in vedere pe toate in momentul unei achizitii. Unele model sunt cu sertare pentru a depozita diverse accesorii.

7. Dimensiunea patului

Dimensiunea nu trebuie sa fie aleasa in functie de varsta prezenta a celui mic, ci in functie de varsta pana la care vrei sa doarma in acest pat. Desigur, trebuie sa iti incapa si in camera. Exista paturi ajustabile, care pot sa fie folosite chiar si dupa ce copilul ajunge la 4-5 sau 6 ani. Este indicat sa optezi pentru astfel de solutii pentru o flexibilitate cat mai mare. Un patut pliabil sau de dimensiuni mici poate fi usor depozitat si chiar luat in deplasari.

8. Alte caracteristici

  • cu leganare: sau tip balansoar, iti ofera posibilitatea de a il linisti sau relaxa pe cel mic.
  • cu roti: usor de mutat si transportat
  • atasat de patul parintilor: exista modele care se pun practic langa pat si esti foarte aproape de cel mic in timpul somnului

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un patut pentru bebe ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • pliabil
  • tavita pt schimbat bebe
  • cu jucarii
  • parti laterale transparente
  • pret accesibil
Dezavantaje
  • disponibil in putine culori
Avantaje
  • disponibil in 3 culori
  • pliabil
  • roti si sitem de blocare
  • mic
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *