Cum Gasesti Cel Mai Bun Mixer cu Bol

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi)
Încarc...

Mixerul cu bol iti automatizeaza munca atunci cand gatesti si face totul foarte simplu in afara, poate, de necesitatea de a-l spala dupa folosire, dara asta e valabil pentru majoritatea electrocasnicelor. Acest tip de mixer include un vas sau bol in care pui ingredientele si care, la produsele superioare calitativ, se roteste singur, astfel incat tu nu trebuie sa pui mana pe el decat la sfarsit, cand constati ca a terminat maioneza, crema sau ce vrei sa pregatesti pentru reteta ta.

cel-mai-bun-mixer-cu-bol

De ce un mixer cu bol?

Daca ai de facut un aluat sau de batut albus cu zahar, spre exemplu, vei constata ca, daca faci manual cu telul, este foarte obositor si te doare repede mana, mai ales ca mai ai si altele de facut in bucatarie. Aici vine in ajutor mixerul, care automatizeaza din procese, salveaza timp si face gatitul mai placut. Nu in ultimul rand, finetea si textura preparatelor depind si de cate de omogene sau cat de bine sunt pregatite ingredientele, gen spume, creme, sosuri, aluaturi, maioneze etc. care se pot face cu mixerul.

Mixerul cu bol face totul singur, tu trebuie doar sa il pornesti, sa il opresti si sa il pui la spalat dupa ce termina.

Ghid de Cumparare

Cand alegi cel mai bun mixer de bucatarie cu bol, tine cont de aceste criterii.

1. Puterea

O putere mai mare te ajuta sa faci aluaturi si texturi mai tari. Exista produse cu puteri intre 200 si 500 W. Un astfel de produs consuma foarte putin curent electric, mai ales ca se foloseste cateva minute, deci orienteaza-te spre o putere cat mai mare.

2. Vitezele

Mai multe trepte de viteza intre care poti alege sunt foarte utile, pentru a alege o viteza mai mare sau mai mica in functie de ceea ce ai in bol si vrei sa prepari. Daca vrei sa faci un aluat sau un sos mai tare, vei avea nevoie de o treapta superioara.

3. Bolul

Decide-te cam ce capacitate ar trebui sa aiba bolul. Un volum de 2-3 litri este suficient pentru cele mai multe gospodine. Pe langa paletele care se vor roti, este bine ca si bolul sa fie rotativ, ceea ce inseamna ca se roteste singuri si incet, ceea ce va duce la obtinerea unui produs final foarte omogen intrucat paletele vir trece pron tot continutul. In acest fel, tu doar supraveghezi operatiunea, fara a mai misca mixerul cu mana, decat daca vrei in mod expres.

4. Paletele

Este foarte recomandat sa fie din metal si, mai ales, din otel inoxidabil. Acestea nu se indoaie si nici nu se degradeaza cu una cu doua. In acelasi timp, trebuie sa fie usor de montat si de spalat.

5. Alte Caracteristici

  • accesoriile incluse sunt un alt criteriu important cand alegi cel mai bun mixer cu bol intrucat, pe langa functiile de baza, daca tot dai banii, mai poti primi accesorii care fac si alte operatiuni din bucatarie sau sunt specializate pe o singura operatiune: framantare, tocare, disc amestecare maioneza, tel sau altele
  • butonul Pulse sau Turbo permite pornirea mixerului cu o simpla apasare pe un buton, iar cand iei mana, acesta se opreste foarte repede.
  • siguranta te ajuta sa te feresti de incidente nedorite, cum ar fi pornirea rasturnarea vasului. Produsele de top au un sistem care impiedica pornirea dca bolul nu este fixat in pozitia corecta. De asemenea, protectia la supraincalzire inseamna ca mixerul se opreste daca se intampla ca motorul sa se incalzeasca exagerat, peste limita setata din fabrica.
  • zgomotul este un alt factor de luat in seama, dar de obicei un mixer nu are nevoie de prea multe minute ca sa termine ce are de facut
  • dimensiunile conteaza mai ales cand depozitezi produsul, dupa ce l-ai folosit. Sunt mai bune mixerele cu cumponentele detasabile.
  • garantia pentru un astfel de produs este bine sa fie de minim 2 ani intrucat cele mai multe marci de pe piata ofera aceasta perioada.

Top Produse 2023

Avantaje
  • bol cu o capacitate de 4 litri
  • 5 viteze
  • are palete pentru framantare
Dezavantaje
  • putere de 300 W, sunt si produse cu putere mai mare (util daca faceti aluaturi mai tari)
Avantaje
  • putere 1500 W
  • bol de 5.5 l
  • protectie anti stropire
  • 6 viteze
Dezavantaje
  • pret peste medie

Cele mai cunoscute marci sunt Moulinex, Philips, Bosch, Heinner, Hyundai, Zelmer, Star Light. Daca vrei un mixer cu bol ieftin si bun, ca si recomandare este Bosch MFQ36460 – vezi pret.

Utilizatorii care au citit acest articol au mai citit despre cele mai bune mixere de bucatarie, mixere verticale si de mana.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *