Cea Mai Buna Masina de Taiat Gresie si Faianta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Gresia este un material extrem de popular, care este prezent in majoritatea bailor si bucatariilor. Proprietatile sale o fac usor de curatat, impermeabila si aproape indestructibila, atata vreme cat este montata corect si nu este supusa la presiuni uriase. Din pacate, pentru cei care lucreaza in constructii si amenajari interioare, prelucrarea gresiei nu este tocmai simpla.

Este usor sa montezi placile deja taiate, insa daca este nevoie de modificarea lor, lucrurile devin din ce in ce mai grele. Pentru o eficienta cat mai mare, este nevoie de un instrument pentru taierea placilor de gresie si faianta, in conditiile in care niciun fierastrau nu va putea face o astfel de treaba. Este adevarat ca sunt multi mesteri care se folosesc de fierastraie electrice, insa cea mai eficienta solutie este un aparat destinat exclusiv gresiei si faiantei.

Un astfel de aparat reuseste sa taie corect placile de gresie, fara a le sparge si sunt rapide si eficiente. Alegerea unui aparat de taiat gresie poate sa fie o reala problema, mai ales pentru cei care nu au mai lucrat vreodata cu un astfel de produs.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul de aparat

Un prim lucru de care trebuie sa se tina cont este tipul de aparat pentru care se opteaza. Exista aparate manuale si aparate motorizate, fiecare cu avantajele lor. Aparatele manuale sunt ceva mai ieftine si taie gresie exercitand o presiune foarte mare pe o suprafata ingusta. Un astfel de aparat este eficient, insa necesita ceva mai multa forta decat un aparat motorizat. Avantajul major pe care il ofera este faptul ca nu lasa loc de greseli, spargerea facandu-se perfect.

Aparatele motorizate sunt si ele foarte eficiente, insa sunt ceva mai costisitoare. Acestea se folosestc in atelierele specializate si folosesc o sina de ghidaj, un disc rotativ diamantat si un motor care usureaza destul de mult munca muncitorului.

2. Baza de ghidaj

Baza de ghidaj este reprezentata de suprafata stabila pe care se fixeaza placa de gresie atunci cand este taiata. Aceasta trebuie sa fie fixa si sa aiba o suprafata cat mai mare. In cazul in care nu este fixa, aparatul nu va functiona asa cum trebuie. Alegerea unei masini de taiat gresie trebuie sa tina cont de suprafatar maxima a bazei de ghidaj si de numarul de ghidaje cu masuratori de care dispune.

3. Dimensiunile masinii

Dimensiunile pot sa difere in functie de necesitati. Pentru placile conventionale, de 20 x 30 de centimetri exista anumite tipuri de masini, in timp ce pentru variantele neconventionale, cu dimensiuni variate, exista alte variante de masini.

4. Materialul din care este construita

Componentele unei masini de taiat gresie pot fi realizate din nichel, otel, aluminiu sau titan. Dat fiind faptul ca in timpul utilizarii presiunile sunt destul de mari,e ste bine sa se optee pentru materiale foarte robuste. Rotita de taiere, spre exemplu, trebuie sa fie realizata din titan, deoarece este un material extrem de dur.

Pe de alta parte, materialul nu trebuie sa fie foarte greu, in asa fel incat sa asigure ergonomia. Daca masina este destinata utilizarii casnice, greutatea cea mai potrivita este de 2-  2.5 kg. Pentru folosirea profesionala greutatea poate sa creasca simtitor.

Top Produse 2023

Avantaje
  • ghidaj precis
  • rezistenta
  • pret foarte bun
Dezavantaje
  • operare manuala, nu automata
Avantaje
  • are si functie de gaurire
  • ghidaj pe 2 coloane
  • maner ergonomic
  • buna pt activitati ocazionale

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *