O lanterna este unul dintre acele dispozitive care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa. In momentele in care se ia curentul sau in momentele in care te prinde noaptea pe un drum neiluminat, un astfel de dispozitiv poate sa fie extrem de util.
Este adevarat ca majoritatea telefoanelor de astazi ofera si functia de lanterna dar bateria se consuma repede. Daca se ia curentul s-ar putea sa doresti sa pastrezi bateria telefonului si sa folosesti un produs dedicat productiei de lumina. Pe piata sunt extrem de multe variante, cu preturi la fel de variate si cu functii si particularitati foarte interesante. Daca te intrebi cum sau unde gasesc laterne puternice ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul cumparatorului
1. Destinatia
In functie de intensitatea luminii, de functionalitate si de dimensiuni, lanternele pot fi destinate diverselor activitati. Poti opta pentru lanterne de buzunar si casnice, pentru lanterne pentru bicicleta, camping sau diverse activitati outdoor si pentru lanterne profesionale destinate vanatorii, activitatilor medicale sau activitatilor militare.
2. Tipul de lanterna
Tipul lanternei este definit de sursa de iluminare. Aceasta poate sa fie
- un bec conventional
- un bec halogen
- becuri de tip LED
- cu laser
- diverse combinatii intre cele de mai sus
Cea mai ieftina si cea mai populara solutie este lanterna cu bec conventional, insa daca iti doresti o solutie cu durata mare de viata si cu o putere foarte mare, atunci ai nevoie de lanterne cu LED sau de varianta cu halogen. Acestea din urma sunt, totusi, ceva mai costisitoare, asadar, este bine sa cauti echilibrul in functie de nevoile pe care le ai.
Daca folosesti lanterna zilnic, merita sa investesti intr-o solutie cu halogen. Daca o folosesti doar ocazional si nu pentru activitati foarte importante, una cu bec conventional poate sa fie mai mult decat suficienta.
3. Puterea de iluminare
Conteaza foarte mult pana la ce distanta poate ilumina, la fel si calitatea sau intensitatea luminii produse. Aceasta se masoara in lumeni si este bine sa alegi una cu minim 100 de lumeni.
4. Autonomia
Autonomia este direct dependenta de tipul de alimentare. In cazul lanternelor conventionale va trebui sa folosesti baterii de tip R20, LR20 sau AA, in cazul celor cu LED baterii de tip AA sau AAA in timp ce in cazul lampilor cu halogen te vei bucura de posibilitatea de reincarcare. De regula, majoritatea lanternelor permit o functionare de maxim 8 ore, insa vei gasi si variante mai atractive din acest punct de vedere.
4. Functii si dotari
Dotarile suplimentare sunt cele care pot sa diferentieze diverse lanterne una de alta. Optiunea cu fascicul de lumina amplificat care iti permite sa modifici intensitatea luminii, dotarea cu infrarosu sau alte functii create special pentru activitati specifice, pot creste eficienta unui astfel de produs.
De asemenea, multe lanterne ofera o constructie robusta, care nu permit apei sa le strice functionalitatea. Daca vrei o lanterna subacvatica este bine sa urmaresti standardul IPX, care poate sa aiba valori intre IPX0 si IPX8, unde IPX0 este o lanterna fara protectie la umezeala in timp ce IPX8 este o solutie perfecta pentru scufundari.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o lanterna ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023
