Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Care este cea mai buna freza de zapada | Top 2023 - TopProduse

Cum Gasesc Cea Mai Buna Freza de Zapada

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars voturi
Încarc...

In fiecare an avem parte de ierni grele, iar in cel putin doua dintre luni – ianuarie si februarie, avem de-a face cu caderi abundente, masive si dese de zapada. Nu de putine ori autoritatile sunt coplesite de volumul pe care trebuie sa il deszapezeasca, de aceea putem apela la mijloace proprii pentru a ne rezolva problema rapid si eficient, cum ar fi o freza de zapada.

Desi are un pret de achizitie considerabil, aceasta investitie va ajuta sa inlaturati zapada fara efort, pe suprafete intinse si in timp scurt.

cea-mai-buna-freza-de-zapada

Ghidul Cumparatorului

Tineti cont de aceste criterii pentru a face alegerea cea mai buna.

1. Tipul

Tipul frezei inseamna sa alegeti intre una manuala, adica o freza de zapada ieftina, unde trebuie sa depuneti efort fizic, si una motorizata, care este mai scumpa, dar unde efortul dvs. este minim.

Tipuri de evacuare a zapezii:

  • o singura treapta: sunt modelele simple si mai ieftine, arunca zapada direct dupa ce o taie,, au limitari in ce priveste inaltimea (cca. 35 cm) si latimea, de asemenea necesita mai mult efort fizic.
  • in doua trepte (colectare si evacuare): sunt masinile mai mari, mai complexe, capabile sa disloce si sa arunce zapada din troiene inalte si pana la 70 cm.

2. Tipul de alimentare

Aceasta influenteaza direct costul pe care il aveti cu produsul. Exista modele care functioneaza pe benzina, alimentare electrica la retea, pe baza de acumulator. Cele mai eficiente si puternice sunt cele pe baza de benzina, dezavantajul fiind ca elimina noxe si sunt mai zgomotoase decat celelalte.

3. Eficienta la indepartarea zapezii

  • latimea maxima de lucru reprezinta cat de lata este portiunea care poate fi curatata de zapada la o trecere cu freza. Exista latimi intre 36 cm, 54 cm, 61 cm si chiar mai mari.
  • inaltimea maxima de lucru se refera la cat de mare poate fi stratul de zapada pe care il ia si il arunca. Evident, cu cat mai mare cu atat mai bine. In general gasim inaltimi intre 25 cm si 53 cm.

4. Puterea motorului

Un motor puternic esrte capabil de o forta mai mare, iar in combinatie cu lamele potrivite puteti indeparta straturile cele mai dificile de zapada. Gasim produse cu motoare intre 3 si 7 CP. Capacitatea cilindrica, intocmai ca la masini, este la fel de importanta; se exprima in centimetri cubi se este intre 90 si 200 cc.

5. Alte Caracteristici

  • greutatea masinariei este de luat in seama, o freza mai grea necesitand mai multa forta la manevrare
  • usurinta in utilizare este o alta caracteristica ce trebuie luata in calcul. Daca nu sunteti o persoana tehnica si migaloasa, evitati modelele cu prea multe setari si alegeti un model cu pornire la sfoara sau prin apasare de buton, un model unde nu trebuie sa schimbati vitezele.
  • garantia trebuie sa fie de minim 2 ani, fiind vorba de o investitie importanta, cel putin acesta este sfatul nostru. Anumite magazine va ofera si extra-garantie contra unui pret mic.

Top Produse 2024

Avantaje
  • latime de lucru generoasa (56 cm)
  • miscare inainte si inapoi
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *