Cel Mai Bun Cuptor cu Microunde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Cuptorul cu microunde este des intalnit in bucatariile noastre intrucat este un mijloc de a efectua rapid diverse operatiuni precum incalzirea mancarii sau dezghetarea alimentelor scoase din congelator pentru a le aduce in stadiul de a fi gata pentru pregatit in cuptor sau pe plita. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc cuptoare cu microunde ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cel-mai-bun-cuptor-microunde

Cum Functioneaza

Cuptorul cu microunde, indiferent ca este incorporabil sau nu,  are in componenta un mic dispozitiv numit magnetron care emite unde radio de frecventa joasa. Aceste unde agita moleculele de apa care se incalzesc (datorita agitarii si frecarii la nivel molecular).

Deci tot ceea ce contine apa este incalzit foarte repede. Nu trebuie sa introduceti in cuptor vase de metal sau cu decoratiuni sciplicioase, care reflecta lumina, intrucat vor reflecta undele (micro undele) si veti auzi un zgomot foarte deranjant in cuptor, ca niste pocnituri. Deci folositi cani si vase simple, din sticla sau ceramica, fara modele stralucitoare sau care pot reflecta undele.

Este Sanatos Sau Nu?

Probabil ati citit diverse articole in care se spune ca aceste raze electromagnetice sau unde pot face rau. Trebuie sa stiti ca organizatia FDA din SUA a aprobat comercializarea acestui tip de aparat electrocasnic, apreciind ca nu face rau sanatatii, la fel ca si telefonul mobil sau reteaua de internet WiFi.

Sfaturi de utilizare:

  • folositi doar vase simple, din ceramica sau sticla
  • nu folositi vase de metal sau aluminiu care reflecta undele
  • incercati intotdeauna sa tineti cat mai putin timp alimentele in cuptor sau pe foc, prepararea termica si,in general, de orice natura, ducand la pierderea unor substante nutritive
  • folositi produse de ultima generatie, chiar daca cheltuiti o suma in plus, este pentru confortul si sanatatea dvs.

Ghid de Cumparare

Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune cuptoare cu microunde? Care este cel mai bun cuptor cu microunde? Asa cum v-am obisnuit, aveti lista cu criteriile de care nu trebuie sa uitati atunci cand cumparati acest produs de gatit. prima data, este bine sa va ganditi pentru ce anume veti folosi cuptorul: incalzit, dezghetat, gatit. De exemplu, daca vreti sa gatiti, trebuie sa luati unul cu grill, care sa rumeneasca. In general, avand in vedere ca diferentele de pret sunt mici, va recomand sa luati unul cu grill (denumit si combinat) intrucat veti avea deseori nevoie sa il folositi in bucatarie.

1. Volumul

Capacitatea cuptorului se exprima in litri si va arata cat de mare este cavitatea unde introduceti vase sau mancare. Intre 20 si 25 l este suficient pentru a incapea vase obisnuite dintr-o bucatarie, si marea majoritate a modelelor, inclusiv cele de top, se incadreaza aici.

2. Puterea

Se exprima in Watt si ne arata cat de tare si de repede ma incalzi. De asemenea, cand folosim o putere mai mare, va consuma si mai multa energie, dar avand in vedere ca acest tip de produs este folosit rar si isi face treaba in cateva minute, nu se simte la factura de curent electric. In concluzie, este buna o putere cat mai mare, mai ales ca in 99% din cazuri este reglabila.

3. Grill

Daca este prezent, va va folosi pentru a gati si a rumeni (crisp) mancarea. Grill-ul este situat in partea de sus si poate fi folosit doar cand aveti nevoie. Aceste cuptoare se folosesc nu doar pentru a incalzi sau dezgheta, ci si pentru a gati. Mai sunt denumite si cuptoare cu microunde combinate.

4. Usurinta in utilizare

Acest tip de produs trebuie sa ne reduca timpul de gatire, deci si panoul de comanda trebuie sa fie simplu, intuitiv si fara prea multe butoane. Exista cuptoare cu panou digital sau mecanic.

5. Functii, programe speciale si optiuni.

  • decongelarea (dezghetarea) este foarte importanta intrucat veti dezgheta pungi cu alimente scoase din congelator in doar cateva minute.
  • produsul poate include mai multe accesotii, dintre care platoul rotativ trebuie sa fie prezent. In plus, alte modele mai au diverse tavi si gratare, dar va spunem ca nu veti avea mare nevoie de acestea.
  • este util sa aiba un ceas, un timer si sa puteti regla nivelul de putere. Cele mai bune au aceste functii, pe cand daca veti cauta cel mai mic pret, nu intotdeauna le veti avea pe acestea.
  • interiorul este bine sa fie din material ceramic, mai usor de curatat si cu durata de viata (rezistenta la temperaturi) mai mare.
  • produsele mai scumpe au si functia de autocuratare, care presupune utilizarea aburului pentru o curatare automata a interiorului, pentru a elimina mai usir pete si grasimi.
  • distributia microundelor este bine sa fie facuta printr-un sistem triplu in loc de dublu, adica undele vor circula in 3 directii si vor asigura o performanta mai mare
  • siguranta pentru copii reprezinta optiunea cuptorului de a fi blocat mecanic sau digital, pentru a preveni folosirea accidentala de catre copii.
  • pret si garantie: preturile sunt accesibile, cele mai ieftine si bune incep de la 300 ron si pot ajunge la 500 ron. Luati doar produse cu garantie minim 2 ani.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un cuptor cu microunde ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • incapator, 20 l
  • usor de utilizat
  • dezghetare, timer
  • pret mic
Dezavantaje
  • control mecanic

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *