Cel Mai Bun Convector Electric de Perete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi)
Se încarcă...

Incalzirea locuintei se poate face in mai multe moduri, pornind de la incalzirea centralizata (investitie minima, dar de obicei platesti la pausal, incluzand pierderile din retea), centrala termica (necesita o investitie mai mare, aprobari, dar ai control asupra consumului si facturii), calorifer electric pe ulei (investitie mica, sunt portabile, controlezi consumul, dar au o putere limitata) si poate merge pana la convectoare electrice de perete (denumite si calorifere electrice de perete) .

cel-mai-bun-convector-electric

Cum Functioneaza?

Un convector electric de perete are o rezistenta electrica si incalzeste aerul din camera. Se stie ca aerul rece sta jos, iar cel cald se duce spre tavan. Convectorul ia aerul dinspre partea de jos, il incalzeste si ii da drumul prin niste fante aflate in partea de sus. Nu au ulei sau alte elemente, constructia si principiul de functionare fiind simple.

Aceste produse se monteaza pe peretii locuintei, asemanator cu celelalte calorifere, doar ca au nevoie de alimentare electrica de 220V – citeste specificatiile tehnice inainte de a cumpara. Exista si convectoare de podea, care nu necesita un montaj specializat si sunt portabile.

Cat Consuma un Convector de Perete?

Convectorul (caloriferul) electric de perete consuma in functie de puterea la care functioneaza. Exista modele de 500 W, 1000 W, 1500 W, 2000 W, 2500 W si 3000 W.

1000 W = 1 kw

1 kw = 0.6 ron (pretul la Enel Muntenia, cu toate taxele – tva, timbru verde etc. incluse)

Prin urmare, putem foarte simplu calcula ca un calorifer de 1000 W (adica 1 kw/h) consuma in 24 h 14,4 RON

Deci intr-o luna consuma 31 zile x 14,4 rom = 446 RON. Dar acesta este un consum teoretic, numai daca convectorul functioneaza non-stop, ceea ce e putin probabil intrucat nu toate zilele sunt la fel de friguroase, nu ai nevoie de aceeasi temperatura tot timpul zilei. Aceste produse au un termostat care opresc si pornesc convectorul periodic, pentru a mentine temperatura aleasa de tine, deci probabil vei consuma si plati in jur de 25%, adica 111 RON.

Sper ca acest calcul te ajuta sa iti faci propria estimare, nu uita sa salvezi aceasta pagina la Favorite.

Care Este Mai Economic (cu Consum Redus)?

Consumul depinde de puterea convectorului si la ce treapta functioneaza. De exemplu, daca ai unul de 2500W si il pui sa functioneze in treapta de 1000W, normal ca va consuma mai putin. Ideea e sa nu faci risipa de caldura si sa dai in camera atat cat e nevoie. Pentru a avea un consum redus, in ajutorul tau vine termostatul care stie sa opreasca si sa porneasca periodic convectorul, pentru a mentine temperatura dorita (la produsele bune poti alege intre diferite trepte de putere sau caldura). Cele mai economice convectoare electrice sunt acelea de putere mica (500W), dar dau si caldura putina. Deci important e sa iei unu cu putere mai mare si sa reglezi temperatura dupa cum ai nevoie – implicit vei avea si un consum mai mic.

Avantaje

 • ai caldura daca vrei si cand vrei
 • controlezi consumul si costul
 • sunt slim, se integreaza mai bine in camera decat caloriferele electrice pe ulei

Dezavantaje

 • trebuie sa le prinzi in perete, dar e simplu, nu trebuie racorduri de apa etc.
 • trebuie sa le conectezi la tensiune electrica
 • fata de un calorifer electric pe ulei, nu sunt atat de mobile intrucat se fixeaza in perete

Ghidul Cumparatorului

1. Puterea de incalzire

Aceasta se exprima in watt (W) si gasim produse de 500, 1000, 1500 si pana la 3000 W. Cu cat puterea este mai mare, cu atat mai bine intrucat poate da mai multa caldura (se poate da mai putina regland termostatul la o treapta inferioara).

2. Necesarul de putere pentru suprafata

In general, ai nevoie de 50 W pe metru patrat (mp).  De exemple, pentru o camera de 5m x 7m (35 mp), rezulta 50W x 35 mp = 1750 W, deci ar fi bine sa luam un convector de 2000W cu putere reglabila. Desigur, daca iernile sunt blande (zona de campie), camera nu are pereti exteriori sau este bine izolata termic, poti lua si o putere mai mica, adica 1500W.

3. Siguranta

 • protectia la supra-incalzire este un mecanism de protectie care opreste functionarea convectorului daca temperatura depaseste un anumit nivel admis.
 • protectia anti-inghet inseamna ca aparatul porneste automat daca temperatura din camera scade sub o anumita valoare cu minus, pentru a preveni inghetul in incapere.

4. Alte Caracteristici

 • termostatul detecteaza temperatura si opreste/porneste aparatul periodic, la X minute, pentru a asigura temperatura aleasa. Deci asigura-te ca produsul are termostat si reglaj al nivelului de caldura.
 • afusajul led este intalnit la produsele mai noi si moderne. Poti vedea temperatura din camera.
 • programarea este o alta functie a aparatelor performante, permitand sa programezi convectorul sa porneasca la o anumita ora, de exemplu cu 1h inainte sa ajungi acasa. Aceasta te va ajuta si la un consum mai mic.
 • zgomotul este de luat in seama daca puneti aapratul intr-o incapere unde dormiti, dar de obicei acestea nu fac zgomot deranjant.
 • designul trebuie sa fie slim ca sa ocupa cat mai putin loc in camera, de asemenea sa se integreze din punct de vedere vizual in locuinta.
 • garantia este bine sa fie de minim 2 ani.

Top Produse 2018

Avantaje
 • puternic
 • reglabil (cu precizie)
 • cu termostat
 • protectie la temperaturi scazute
 • buton pornit/oprit
Dezavantaje
 • pret peste medie

Un calorifer electric de perete (convector) este diferit de cel mobil pe baza de ulei si, in general, da rezultate de incalzire mai bune.

 

Articole similare

 

TopProduse.ro