Cea Mai Buna Casca de Ski

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Casca de ski are rolul de a proteja sportivul impotriva coliziunilor si a socurilor, dar si impotriva vantului, vremii reci si umiditatii. Este cel mai important element de siguranta care protejeaza una din cele mai sensibile parti ale corpului uman, si anume capul.

Pe langa faptul ca trebuie sa fie din materiale de calitate, aceasta trebuie sa stea si fixa pe cap pentru a-si indeplini scopul, dar sa fie si comoda in acelasi timp. casca de ski nu trebuie sa creeze presiune ori puncte de presiune pe cap, ci trebuie doar sa stea in pozitie ferma, fara sa joace pe cap, si sa fie confortabila, pentru a nu te stanjeni pe partie. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc casti de ski ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cea-mai-buna-casca-de-ski

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul

Exista doua mari tipuri, in functie de cat % din suprafata protejeaza, si anume full face si half face.

Full shellHalf shell
Ofera protectie pe o suprafata mai mare a capului, dar e mai putin confortabila si mai scumpa. Recomandata pentru ski de viteza.Protejeaza capul in zonele cele mai importante, deci nu in intregime. E folosita de skiorii obisnuiti pe partii normale ca dificultate. E mai ieftina.

2. Marimea

Prima data trebuie sa stii ce marime porti. In maagzinele noastre vei gasi urmatoarele marimi, care corespund circumferintei intregi a capului, masurata in dreptul fruntii: Daca nu iti stii marimea, masoara circumferinta capului cu un metru moale. In magazine marimea poate fi exprimata in cm sau in sistemul american cu S, M, L, XL.

 • S (small): intre 52 si 55 cm
 • M (medium): intre 55 si 58 cm
 • L (large) si XL (extra large): intre 58 si 62 cm

3. Reglarea

Dupa ce ai ales marimea potrivita, verifica sa poti regla casca mai tare sau mai strans, pentru a o adapta perfect capului tau si a fi astfel cat mai eficienta in privinta sigurantei si a confortului.

4. Potrivirea cu ochelarii

Casca si ochelarii sunt obligatorii pentru practicarea skiului si siguranta. Ochelarii de ski vin peste casca, de aceea trebuie sa nu fie nici mai largi, nici foarte ingusti astfel incat sa va stranga. Cel mai bine e sa cumperi la set: casca + ochelari, dar daca deja ai una din piese, tine cont ca trebuie sa stea fix, confortabil si fara puncte de presiune.

5. Certificari de siguranta

Verifica ce standarde de siguranta respecta si pentru care sunt certificate. Nu cumpara orice fel de casca si de la orice magazin. Cele mai populare standarde pentru ski-ul recreational sunt CE EN 1077 (Europa) si ASTM F2040 (SUA), deci daca pe casca e vreuna din aceste inscriptii, este ok.

6. Materiale

Materialele trebuie sa fie de calitate, preferabil tratate antibacterian. Partea interioara trebuie sa fie rezistenta la spalare.

 7. Ventilatia

Modelele de calitate sunt prevazute cu orificii sau siteme de ventilare pentru a nu treanspira si a raci, dar si pentru confort, contribuind la placerea practicarii acestui sport de iarna.

8. Alte caracteristici

 • cu vizor: vizorul asigura o etanseitate mai buna impotriva frigului
 • greutatea: ideal e sa fie cat mai usoara respectand in acelasi timp standardele de siguranta
 • tip constructiv: sunt 2 feluri: In Mold (formata din 2 straturi turnate impreuna) si Hard Shell ABS (din 2 straturi turnate separat si apoi lipite), similare ca performante si pret.
 • designul: exista modele pentru copii, adulti (barbati si femei) si unisez.
 • cu camera: unele modele includ camera video sport sau au suport pentru a monta asa ceva

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o casca pentru ski ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • include cagula si ochelari (set)
 • pentru ski si snowboard
Dezavantaje
 • pret peste medie

Cele mai bune marci sunt Salomon, Ruroc, Brenda, Trespass, Head, SH+, Uvex.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *