Cele Mai Bune Casti Bluetooth Handsfree

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi)
Încarc...

Castile bluetooth va scapa de orice fir care v-ar putea incurca miscarea mainilor sau a capului. Mai sunt denumite si „maini libere”, fiind folosite de ani buni pentru diferite deviceuri si, mai ales, pentru telefoane mobile. Smartphonurile sunt folosite pentru convorbiri, dar si pentru a asculta muzica sau pentru gaming, de aici si faptul ca multi folosim foarte mult telefonul, iar castile sunt utile, indiferent ca mergem cu masina, cu bicicleta sau pur si simplu vrem sa avem intimitate sau sa nu deranjam pe altii.

Ghidul cumparatorului

Exista mai mutle tipuri de casti, in timp acestea ajungand sa isi diminueze mult dimensiunile, ceea ce asigura un confort sporit. Exista casti profesionale unde aspectul este trecut pe plan secundar si are intaietate calitatea, casti compacte la care primeaza dimensiunile, precum si casti stereo focusate pe nevoile celor care asculta muzica. Tine cont de aceste criterii pentru a alege cel mai bun raport calitate pret.

1. Dimensiuni si forma

Indiferent ca ai nevoie de handsfree la volan sau vrei sa asculti muzica, este important sa alegi casti de o dimensiune mai mica, abia sa le simti si sa nu te deranjeze la ureche. Daca porti ochelari de vedere, alege o forma sau dispozitiv de prindere care sa nu se suprapuna peste rama ochelarilor. Eu folosesc lentile de contact care se schimba la 30 de zile, deci am scapat de aceasta problema. Folosesc casti de dimensiuni mici, intraauriculare in ear, sunt mai confortabile si ieftine. Exista si casti clasice, de dimensiuni mai mari, dar acestea sunt utile daca le folosesti static, de la birou.

2. Raza de actiune

Tehnologia bluetooth va permite sa va conectati pe o distanta relativ mare, la fel ca la wireless, si pe mai multe tipuri de dispozitive, astfel ca poti folosi castile la telefon, tableta, laptop sau alt device care suporta bluetooth. In general nu ai nevoie de o raza de actiune mai mare de 2 m, dar trebuie sa stii ca sunt produse ieftine si de calitate care suporta pana la 10 m. Alege o distanta mai mare ca sa fii sigur ca nu ai intreruperi.

3. Baterie

Aceste casti au un acumulator, deci trebuie incarcate. Cele mai multe se incarca folosind un cablu USB, de la laptop sau incarcator de masina care suporta USB. Este bine sa ai o autonomie cat mai mare, cele mai bune casti bluetooth suportand pana la 11 ore timp de convorbire.

4. Greutate

Asa cum spuneam, in afara de calitatea sunetului, castile trebuie sa fie in primul rand confortabile. Alege o pereche de casti cat mai usoara si le vei folosi fara a fi deranjat de ele, mai ales daca vorbesti mult la telefon.

5. Numarul de casti

Verifica daca vei primi 2 casti pentru ambele urechi sau doar una. Exista modele, utile mai ales pentru a le folosi cand conduci, cu o singura casca, pentru a nu te deranja de la condus.

6. Alte caracteristici

 • microfonul este de obicei prezent si este util, dar nu uita sa verifici daca au microfon, inainte de a achizitiona
 • sunetul stereo este un alt avantaj care justifica sa dai un ban in plus, pentru a beneficia de calitate excelenta, mai ales daca asculti muzica.
 • conectivitate: verifica sa fie compatibile cu aplicatii mobile iOS si Android care te intereseaza.
 • inlaturarea zgomotului: castile mai scumpe au un dispozitiv de inlaturare a zgomotului ambiental, atunci cand vorbesti. Semnalul este procesat digital.
 • butoanele de reglare a volumului pot fi utile, dar sa fie discrete
 • garantia: alege o garantie de minim 2 ani

Top Produse 2023

Avantaje
 • usor compatibilpe Android, iOS, Windows
 • timp stand-by 360h
 • timp lung de operare activa (6h)
 • calitate sunet, bass plin
 • control volum
Dezavantaje
 • recomandate pt raza de conectare de pana in 10 m
 • pret peste medie

Cele mai bune marci sunt Plantronics, Samsung, Cellular Line, Avantree, Jabra.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *