Cele Mai Bune Calorifere Electrice cu Consum Redus de Energie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 voturi)
Încarc...

Incalzirea pe timpul iernii, primavara sau toamna, se poate face sau completa cu ajutorul unui calorifer electric. Acesta este un aparat electrocasnic, disponibil in mai multe variante de putere despre care vom vorbi mai jos, care are ca principiu de functionarea incazirea unei rezistente electrice care la randul ei incalzeste uleiul care se afla in elementii caloriferului. Uleiul este o substanta ca se incalzeste relativ repede si rezista la temperaturi inalte, caldura transmitandu-se in camera prin metalul din care este facut aparatul.

calorifere-electrice-cu-consum-redus-de-energie

Pentru a alege cel mai bun calorifer electric care sa aiba si un consum redus de energie trebuie sa tinem cont de mai multe criterii.

Consumul

Cateva calcule simple de matematica ne ajuta sa estimam consumul de curent electric si costul cu energia pe care il vom plati. Caloriferele electrice se gasesc disponibile la puteri de 1000, 1500, 2000, 2500 si 3000 de watti (w).

Spre exemplu, un calorifer de 2000 W inseamna un consum de 2 kw/ora, adica in 24 de ore consuma 48 kw. Cum pretul unui kw, cu taxa verde si ce mai contine el, este in jur de 0.6 lei (m-am uitat pe ultima factura de la Enel), rezulta ca intr-o luna de zile, acest calorifer va consuma 48 kw x 31 zile = 1488 kw, iar 1488 x 0.6 lei = 892 lei pe luna. Dar aceasta suma (892 lei consum lunar) nu este reala intrucat caloriferul nu va merge non-stop, zi si noapte, timp de 1 luna, cum am calculat, deci in realitate se plateste mai putin.

Trebuie sa avem in vedere ca exista zile mai calduroase intr-o luna, nu avem nevoie de incalzire 24 h (ziua poate plecam de acasa si il lasam la putere mica), camera este izolata termic si nu are toti peretii spre exterior. De asemenea, foarte important, aceste calorifere electrice au un termostat care le opreste si le porneste (cand auzi acel clinchet) pentru a pastra temperatura aleasa, deci atunci va consuma mai putin.

Cum reduc consumul?

Toate consuma la fel intrucat uleiul folosit este asemenator, iar pentru a avea un consum redus tu trebuie sa ai in vedere:

 • cu cat folosesti o treapta de caldura mai mare, cu atat consuma mai mult curent – platesti mai mult. Deci seteaza temperatura sa fie cald atat cat ai nevoie, intrucat asta conteaza la consum,
 • daca ai o camera mica sau nu ai nevoie de caldura multa, ci doar de completare, alege un calorifer cu o putere mai mica, de 1500 W. In acest fel, chiar sa vrei nu ai cum sa consumi mai mult de un kilowatt si jumatate pe ora.
 • ia un calorifer cu termostat, element care iti permite sa dai pe o treapta mai mica de incalzire, atunci cand nu e foarte frig.
 • cand nu esti in camera sau nu e neaparat necesar, lasa-l la treapta minima sau opreste-l.

Ghid de Cumparare

Tine cont de aceste criterii pentru a cumpara nu numai un calorifer electric care consuma putin, ci si unul de calitate.

1. Puterea si Termostatul

Asa cum am spus, puterea poate varia intre 1500 si 3000 de watt. Daca vrei un calorifer electric ieftin, ia unul de 1500W, daca vrei unul in primul rand puternic ia unul de 3000 sau 2500 W. Pentru un consum redus puterea nu conteaza atata vreme cat o reglezi din termostat (cand dai la o treapta mica, da caldura mai putina, dar si tu platesti mai putin la curent). Aici depinde de buget pentru investitia initiala.

Foarte important este ca produsul sa aiba termostat, ca sa poti sa ii reglezi puterea.

2. Capacitate de incalzire / Numarul de elementi

Caloriferele electrice pe ulei se masoara dupa numarul de elementi, acestia fiind in corelatie cu puterea. Pentru 2000W sunt modele cu 9 elementi, suficient pentru a raspandi caldura intr-o camera mica sau medie (dormitor sau sufragerie obisnuita). Pentru camere mari, gen sufragerii, recomandam unul de 11 sau 13 elementi.

3. Alte Caracteristici

 • accesoriile care insotesc un produs de calitate sunt rotile care permit mutarea caloriferului cu usurinta, manerul din material plastic rezistent la temperaturi inalte.
 • siguranta la supraincalzire inseamna ca produsul se opreste din functionare automat daca temperatura de lucru depaseste o limita de siguranta maxima (setata din fabrica)
 • indicatoarele luminoase sunt utile pentru a arata daca caloriferul functioneaza sau nu.
 • protectia impotriva rasturnarii accidentale inseamna ca produsul a fost gandit si testat ca sa nu se rastoarne la atingeri accidentale sau foarte usor
 • termenul de garantie este important pt. a-ti proteja investitia, deci alege un produs cu minim 2 ani garantie

Top Produse 2023

Avantaje
 • 9 elementi
 • putere 2000 W
 • 3 trepte de putere, reglabil
Avantaje
 • 12 elementi
 • putere 2500 W
 • reglabil in 3 trepte 
 • design placut
 • garantie 3 ani
Dezavantaje
 • pret ceva peste medie

Pentru a alege un calorifer electric economic trebuie sa optam pentru un numar mic de elementi (9 elementi) si o putere mica, de 1500, maxim 2000 W. Acestea sunt calorifere electrice economice cu consum redus, unde nu ai cum sa maresti consumul intrucat nu ai la dispozitie o treapta mai mare.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *