Cel Mai Bun Aparat de Waffe sau Gofre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi)
Încarc...

Aluatul poate lua diverse forma si, in afara de clatite, mai sunt si alte preparate deosebit de bune care pot fi servite ca desert, dar si ca aperitiv. Waffe sau gofre au forma unui fagure si sunt facute din aluat, de obicei dulce-sarat. Ele se pot umple cu alte ingrediente cum ar fi dulceata, ciocolata, inghetata si lista poate continua, limita fiind doar imaginatia bucatarului.

aparat-de-waffe

Termenul corect si original este cel de „waffle”, desi exista mai multe variatiuni ale acestei denumiri, precum waffe, wafe, waffel, vafe, gaufre si altele. Se consuma indeosebi in Europa, Belgia si Franta fiind recunoscute pentru acest preparat care poate lua multe forme si arome.

Ghidul Cumparatorului

Exista aparate special concepute pentru a face waffe, dar se pot face si cu sandwich makere care au forme inter-shimbabile si includ si o forma pentru waffe. Daca iti cumperi un sandwich maker, vei economisi bani, dar va trebui sa schimbi manual formele intre  sandwich si waffe, pe cand la un aparat special destinat pentru waffe nu trebuie sa faci acest lucru decat daca include la randul lui mai multe forme.

Daca iti plac waffe si faci des atunci iti recomand sa iei un aparat dedicat, altfel poti lua, cum am zis, un sandwich maker care include si aceasta functie.

1. Capacitate

Suprafata placilor ne arata cate waffe poti face odata, precum si cat de mari sunt acestea. In geenral au o capacitate de 2 bucati, dr daca ai o familie mai mare si trebuie sa faci multe zeci de waffe, poti lua un aparat cu o capacitate mai mare.

2. Forme

Placile care vin in contact cu aluatul dau forma de fagure. La randul lor, acestea pot fi de mai multe feluri si forme, pentru a produce figurine diverse. Verifica ce fel de forme sunt incluse.

Este important ca placile sa fie din material anti-aderent, pentru a se curata usor. Ideal este sa fie detasabile, pentru a le spala in chiuveta sau in masina de spalat vase.

3. Putere

Puterea aparatului arata cat de repede si cat de tare poate incalzi. Recomand o putere de minim 700 W, daca este mai mare este mai bine intrucat oricum e reglabila la cele mai multe aparate.

4. Alte Caracteristici

 • indicatorul luminos iti arata daca aparatul nctioneaza sau este oprit/a terminat
 • sistemul de blocare inseamna ca aparatul nu poate fi desfacut accidental pe timpul prepararii
 • dimensiuni si greutate: acest aspect este important daca nu ai mult spatiu unde sa il asezi sau de depozitare
 • picioruse anti alunecare: previn miscarea accidentala a aparatului
 • retete: este bine sa includa si o carte de retete, dar daca nu are le poti gasi online

Top Produse 2023

Avantaje
 • putere 700 W
 • 3 placi, inclusiv pentru waffe
 • placi antiaderente
 • sistem de blocare
 • pretul
Dezavantaje
 • unii pot avea nevoie de capacitate mai mare

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *