Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Cel Mai Bun Router Wireless | Top 2023 - TopProduse

Cel Mai Bun Router Wireless

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi)
Încarc...

Routerele wireless permit conexiunea facila a mai multor calculatoare sau deviceuri (telefoane, tablete) la internet prin intermediul unui singur abonament sau linie de internet. Odata ce internetul va intra in casa, trebuie sa va conectati cu laptopurile si telefoanele, iar un router wireless este cea mai buna si eficienta modalitate de a face asta. Practic, se creeaza o retea locala tip WLAN – wireless local area network.

Cele mai populare conexiuni de internet de la noi sunt furnizate de RDS, Telekom (fostul Romtelecom) si UPC. Cel mai bun roter wireless are urmatoarele proprietati: semnal puternic, rata de transfer mare, raza de acoperire mare, nu se deconecteaza, nu este bruiat de alte retele din zona, este usor de instalat si de folosit.

cel-mai-bun-router-wireless

Ghidul Cumparatorului

1. Standardul Wi-Fi

Standardul curent este 802.11n, dar produsele bune suporta si standarde care urmeaza sa fie lansate, cum ar fi 802.11ac. La ce foloseste asta? Un standard mai bun sau mai performant asigura o viteza de transfer mai mare.

2. Viteza de transfer

Conexiunea prin cablu permite de regula o viteza de internet mai mare decat cea fara fir, de aceea este foarte important sa alegeti un wireless cu o viteza de transfer cat mai mare, pentru a nu pierde din viteza de internet. Acest lucru este foarte important cand downloadati fisiere mari, gen jocuri sau filme, ori vedeti filme online cum ar fi pe Youtube.

3. Raza de acoperire

Este important ca deviceul dvs. (laptop, tableta) sa detecteze conexiunea wireless de la o distanta cat mai mare, adica din cat mai multe locuri ale locuintei. Preferabil este sa puneti routerul undeva in mijlocul casei, pentru a asigura o arie de acoperire cat mai mare, dar si un semnal puternic.

4. Securitatea

Este normal ca accesul la routerul wireless (care are un soft instalat in el) sa se faca pe baza de parola. Aceasta previne eventualul acces neautorizat al altor persoane, de exemplu vecinii de acasa de la bloc sau din apropierea unor locuri publice. Cele mai bune routere au ca standarde de securitate WEP 64/128 bit, WPA si WPA2.

5. Designul

Daca il veti pune intr-un loc vizibil, asigurati-va ca produsul nu iese in evidenta prin culori care contrasteaza cu mobila dvs. De asemenea, exista produse cu antene si unele care nu au antene (ocupa mai putin spatiu).

Top Produse 2024

Avantaje
  • viteza de transfer pana la 300 MB/sec
  • are firewall si securitate WEP/WPA
  • 2 antene pt. un semnal puternic
  • pret mic
Dezavantaje
  • nu are port USB
Avantaje
  • dual band
  • WPA / WEP
  • usor de instalat
  • semnal foarte puternic si stabil
Dezavantaje
  • pret ceva mai mare

Daca sunteti in cautarea unui router mult mai performant, care sa asigure conexiuni de calitate intr-o cladire mare, gen vila sau casa cu multe camere, etaje si ziduri de beton armat, sau pentru locuri publice cu multi utilizatori care impart acelasi IP prin conexiune WiFi, gen cafenele sau restaurante, va recomandam  produse cu putere mai mare si banda mai larga, dar sunt mai scumpe (vezi pe eMag)

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *