Cea Mai Buna Masina de Spalat Vase

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune masini de spalat vase? Care este cea mai buna masina de spalat vase?

Timpul petrecut in bucatarie cu spalatul vaselor poate fi folosit in alt mod, cum ar fi vizionarea unei emisiuni tv, navigatul pe internet, cititul unei carti etc. Indeosebi utila pentru familiile mari sau daca organizati adesea mese festive, masina de spalat vase va salva din timpul dvs. Care este cea mai buna masina de vase? Sa incepem cu avantajele si dezavantajele pe care le ofera. Daca te intrebi cum sau unde gasesc masini de spalat vase ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cea-mai-buna-masina-de-spalat-vase

Avantaje

  • economia de timp, care poate fi folosit altfel
  • vasele ies mai curate, fara microbi
  • economisiti ceva bani, intrucat consumati mai multa apa daca spalati manual.economia e nesesizabila intrucat mc de  apa este destul de ieftin. 1 mc de apa = 1.000 litri, 1 mc de apa costa 5 ron, iar o masina consuma la un ciclu de spalare circa 10 litri. Pe an veti consuma maxim 3mc, adica maxim 15 ron.
  • nu va degradati pielea de la maini, cum se poate intampla la chiuveta

Dezavantaje

  • necesita investitie financiara
  • foloseste detergent special, adica nu acelasi ca la chiuveta. Vedeti aici astfel de detergenti, ideea este ca sunt mai buni intrucat au componente care indeparteaza pete si confera stralucire. Avantajul este ca exista detergent sub forma de tablete si va costa mai putin decat detergentul clasic.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul masinii

  • incorporabila: se incastreaza in mobila de bucatarie
  • clasica: o puteti pozitiona oriunde, fiind finisata pe toate partile.

2. Dimensiuni

Exista 2 latimi principale disponibile pentru aceste produse, deci masurati locul din bucatarie, pentru a va asigura ca aveti unde sa o amplasati (va trebui conectata la apa).  Masinile de vase au latimea de 45 cm, 55 cm si 60 cm (cat masina de spalat rufe clasica). O latime mai mare va asigura o utilizare mai usoara cand accesati compartimentul unde se pun si de unde se iau vasele.

3. Cate vase poate spala

Capacitatea masinii de spalat vase se exprima in seturi sau obiecte. Sunt unele masini care spala 7 seturi, iar altele 10,12 sau peste 13 seturi. Un set inseamna cate 1 bucata din fiecare tip de tacam care se pune pe masa (farfurie de ciorba, plata, de desert, un pahar, o cana, o lingura, o furculita, un cutit). In general puteti spala odata mai multe tipuri de vesela (farfurii, cani, pahare, oale, tigai, furculite etc).

4. Numarul de programe

Cele mai bune masini de spalat vase au un numar mare de programe din care puteti alege, de exemplu intensiv pentru vase foarte murdare, la jumatate pentru a spala cu economie de apa si altele. Programul de spalare rapida de 30 de minute poate fi folosit pentru a spala vase mai putin murdare. Trebuie sa stiti ca masinile de spalat vase elimina pana la 99.99% din bacterii.

5. Consumul de apa si energie electrica

Fiecare produs are o fisa energetica unde eficienta este exprimata printr-o litera a alfabetului.  A++,+ A++,A+, A, B, C, D ..G  inseamna de la foarte bine (A+++) si scade treptat performanta pana la litera G. Deci este bine sa investiti intr-un produs cu o clasa energetica mai buna, in speta A+++,A++ sau A. Aceasta inseamna ca masina consuma mai putina apa si curent, fiind si mai ecologica, nu numai economica.

6. Zgomotul

Tot pe fisa energetica este trecut zgomotul pe care il face, exprimat in db (decibeli). O valoare mica inseamna ca este silentioasa. 45 db este o cifra foarte buna, in timp ce peste 54 db inseamna ca face mai mult zgomot.

7. Alte caracteristici

  • timpul de spalare: verifica in cat timp spala o incarcatura cmpleta si daca ofera si program rapid.
  • afisajul poate fi modern, cu led sau lcd
  • detergentul este, cum spuneam diferit de cel folosit la spalat vase in chiuveta. In general se folosesc detergent sau pastile de tipul 5 in 1. Cititi pe site la specificatii daca sunt cerinte speciale pentru detergent.
  • garantie: alege un produs cu minim 2 ani garantie.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o masina de spalat vase ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2024

Avantaje
  • capacitate mare de 12 seturi
  • 4 programe
  • clasa de consum A+
  • spala diverse tipuri de vase
  • silentioasa (52 db)
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *