Dronele sunt dispozitive moderne care sunt controlate de la distanta si transmit sau inregistreaza materiale video sau foto. Principala functionalitate a unei drone este aceea de a zbura si de a se ridica la inaltime, pentru a face foarte usor fotografii de ansamblu, altfel greu sau imposibil de obtinut.
Cele mai performante drone transmit imagini live, deci puteti sa le ajustati sau corecta pozitia pentru a obtine imaginea dintr-un unghi perfect. Utilizatorul dronei are un monitor unde vede imaginile transmise de aparat, dar se vad si alti indicatori cum ar fi altitudinea sau distanta pana la punctul de plecare (baza).
Dronele sunt dotate cu un giroscop si accelerometru pentru a isi mentine pozitia, orientarea, directia si viteza. Drona se controleaza prin intermediul telecomenzii (de fapt radiocomanda), dar cele mai moderne se pot controla inclusiv prin intermediul telefonului mobil, doar trebuie sa instalati o aplicatie iOS sau Android.
Ghidul Cumparatorului
Pentru a alege drona corecta, trebuie sa va hotarati pana la ce altitudine aveti nevoie de sa ridice. Asta intrucat exista diferente foarte mari de pret pentru dronele care se ridica foarte sus (cele profesionale).
1. Altitudine si Autonomie de zbor
Mini dronele au in general o autonomie mica, de aproximativ 5 minute, si se pot ridica pana la 40 m. Dronele mai scumpe sau cele profesionale se pot ridica si pana la 6000 m si au o autonomie mai mare de zbor. Dar si diferenta de pret este foarte mare. Oricum, foarte probabil ca aveti nevoie de una care sa se ridice la cativa zeci de metri.
Va recomandam sa alegeti o drona cu autonomie de cel putin 10 minute.
2. Calitate camera foto-video
Principalul scop al unei drone este sa ia imagini, iar calitatea imaginii (foto sau video) este esentiala. Cele mai scumpe modele au rezolutii mari si pot inregistra video in mai multe formate mp4, mov, mpeg, la calitate HD si de la 2 mega pixeli in sus.
Avand in vedere ca se deplaseaza la inaltime, este mai mereu in miscare si poate fi perturbata de vant, este important ca sa aiba stabilizatoare de pozitie si de imagine.
3. Siguranta
Ce se intampla daca pierdeti drona dupa copaci sau dupa cladiri? Este important ca drona sa stie sa se intoarca singura daca:
- daca pierdeti legatura radio cu ea (nu mai raspunde la telecomanda)
- daca bateria e pe terminate (pentru a preveni caderea si distrugerea dronei)
4. Functii, Accesorii
- unghiul de inclinare va permite sa inclinati drona, in timp ce se afla in aer, pentru a obtine imagini din unghiul cel mai potrivit, dar si pentru a controla deplasarea dronei in spatii mai inguste.
- transmisie pe monitor: dronele bune transmit in direct imagini pe monitorul aflat langa dvs., la pupitrul de comanda. In acest fel o controlati mult mai usor.
- conectivitate: portul USB sau un microSD va permite sa transferati usor datele inregistrate, de pe drona pe laptop
- telecomanda trebuie sa fie ergonomica, usor de folosit si cu indicatoare pentru diferiti parametri de zbor
4. Pret si Garantie
Dronele de putere mica au un pret de cateva sute de lei, pe cand cele care se ridica la o altitudine mai mare si transmit imagini la rezolutii profesionale sunt mai scumpe, dupa cum puteti vedea pe aceasta pagina (emag). Luati produse cu garantie minim 1 an.
Top Produse 2024
- camera HD
- WiFi si remote control
- pret
- alte modele au autonomie mai mare a bateriei