Cea Mai Buna Apa de Gura

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars voturi
Încarc...

Cu siguranta, ai mare grija de sanatatea ta orala, periindu-ti dantura de doua ori pe zi si folosind ata dentara cel putin inainte de culcare. Dar poti face mai mult de atat! Iti poti imbunatati igiena orala clatindu-ti cavitatea bucala cu apa de gura dupa fiecare periaj.

In timp ce apa de gura nu este un substitut pentru periajul adecvat, aceasta poate ajuta la prevenirea sau chiar ameliorarea mai multor probleme de sanatate orala, printre care se numara respiratia urat mirositoare.

Cu atat de multe tipuri de apa de gura disponibile, poate fi dificil sa intelegi exact care dintre ele ar trebui sa fie utilizata de tine. Citind randurile de mai jos, vei afla mai multe despre apa de gura ideala pentru tine si familia ta.

Ghidul Cumparatorului

Iata care sunt caracteristicile de care trebuie sa iei seama daca vrei sa cumperi cea mai eficienta apa de gura:

1. Tipul

Pe piata exista ape de gura ce pot fi folosite

  • doar pentru cosmetizarea danturii
  • pentru a preveni sau trata diferite afectiuni.

Cele dintai mentionate sunt utilizate, de obicei, pentru a tine sub control halitoza (respiratia urat mirositoare), pentru a improspata cavitatea orala si pentru a indeparta resturile de impuritati ramase dupa periaj. Unele ape de gura au chiar efectul de a albi dintii, negarantand insa faptul ca ii va face mai sanatosi. Apele de gura cu efect terapeutic, pe de alta parte, au in componenta substante active capabile sa previna si sa vindece diferite probleme ale danturii. Ca atare, acestea sunt mai puternice si, uneori, au chiar si beneficii pentru estetica dintilor.

Apa de gura terapeutica este, la randul sau, de mai multe tipuri. Aceasta poate fi

  • antibacteriana
  • antiseptica
  • pentru tratarea problemelor gingivale

Medicii recomanda apa de gura cu efect terapeutic pacientilor care doresc sa previna formarea cariilor dentare, a gingivitei sau a paradontozei, precum si celor care tin un tratament pentru una dintre aceste afectiuni.

2. Compozitia

Din acest punct de vedere, apa de gura este de doua tipuri:

  • naturala
  • din ingrediente chimice

Apa de gura naturala este preparata din plante si are un efect calmant, astfel ca la contactul cu limba nu mai ofera acea senzatie de iritabilitate. Deoarece nu are in componenta etil, ea este recomandata femeilor insarcinate si copiilor. In plus, apa de gura naturala contine indulcitori proveniti din plante ce au un rol benefic in prevenirea cariilor.

Solutia mai populara si mai putin costisitoare o reprezinta apa de gura realizata din substante chimice si alcool. Printre aceste substante chimice se numara eucaliptolul, mentolul, timolul, salicitatul de metil, citratul de zinc, gluconatul de clorhexidina si fluorura de sodiu. Fiecare ingredient are o calitate proprie. De pilda, gluconatul de clorhexidina are puterea de a lupta impotriva problemelor gingivale. Pe de alta parte, fluorura de sodiu este benefica in prevenirea cariilor si in consolidarea smaltului dentar.

3. Siguranta

Acest criteriu face referire la efectele adverse si secundare ce pot surveni in timpul sau in urma folosirii apei de gura. Cele mai multe tipuri de apa de gura, insa, nu prezinta riscuri mari, cu toate acestea este recomandat ca utilizatorul sa fie informat cu privire la continutul si atentionarile sale.

Inainte de toate, daca esti alergic la anumite substante, trebuie sa eviti apa de gura in cazul in care aceasta contine substantele respective. Apoi, este bine de stiut ca persoanele mai mici de 7 ani ar trebui sa evite folosirea apei de gura cu alcool sau cu fluorura de sodiu, deoarece in cazul in care o inghit din greseala pot avea diferite neplaceri sau chiar probleme grave de sanatate.

Exista si cazuri rare in care pacientii care folosesc apa de gura foarte puternica se confrunta cu iritatii grave in cavitatea bucala sau chiar cu alterarea temporara si partiala a papilelor gustative.

4. Utilizarea

Toti medicii dentisti recomanda folosirea apei de gura pentru o igiena orala corespunzatoare. In mod normal, aceasta trebuie folosita dupa periajul dentar si utilizarea atei dentare. Cu toate acestea, ordinea nu este foarte importanta. Esential este ca apa de gura sa fie folosita de doua ori pe zi, iar ca in urma acesteia sa se evite consumul de alimente si bauturi timp de cel putin 30 de minute.

5. Alte caracteristici

  • cantitatea: verifica cati ml de apa de gura include recipientul.
  • aroma: alege o aroma care iti place tie sau copiilor, pentru a o utiliza frecvent si fara neplacerea unui gust pe care poate nu il agreezi

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online apa de gura ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • previne tartrul
  • intareste smaltul
  • respiratie proaspata
  • pret mic

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *