Cel Mai Bun Scaun de Birou pentru Copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Dezvoltarea fizica a copilului depinde de foarte multe criterii, iar unul dintre cele mai importante este postura pe care o are la birou. Daca in trecut, timpul petrecut pe scaun al unui copil nu era foarte mare, astazi majoritatea celor mici isi petrec cel putin 10 ore pe scaun, fie la scoala, fie in fata calculatorului. Tocmai de aceea, este bine ca scaunul sa fie unul de foarte buna calitate si sa permita o pozitie cat se poate de corecta pentru cel mic.

Pe piata exista foarte multe modele de scaune pentru copii, multe dintre ele fiind construite pentru diverse scopuri: gaming, scoala sau relaxare. Este bine sa se tina cont de fiecare detaliu in parte si sa se achizitioneze un scaun care sa permita o crestere cat mai sanatoasa pentru cel mic.

Ghidul cumparatorului

1. Ergonomie / Reglabil / Inaltimea scaunului

Distanta dintre sezut si podea, precum si lungimea spatarului, pot influenta foarte mult gradul de confort al copilului. In principiu, cu cat copilul este mai mare, cu atat aceste dimensiuni trebuie sa fie mai mari. Scaunele de birou disponibile pe piata au intre 40 si 54 de centimetri inaltime, intre podea si sezut si cam aceeasi lungime pentru spatar. Pentru a alege inaltimea corecta este important sa se tina cont de pozitia pe care o are cel mic pe scaun. Mai exact, genunchii acestuia trebuie sa fie la o pozitie orizontala cu podeaua in momentul in care este asezat. O astfel de pozitie ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine si elibereaza punctele de presiune din corp.

2. Confortul oferit

Confortul este generat de materialele folosite pentru captuseala si de umplutura sezutului si a spatarului. Un scaun confortabil are un sezut moale si un spatar care permite mentinerea coloanei vertebrale intr-o pozitie confortabila. Spatarele cele mai inalte sunt si cele mai bune solutii in acest sens.

3. Material si durabilitate

Evident, materialul pentru sezut si pentru sustinerea spatelui trebuie sa fie moale . Se foloseste buretele sau diverse materiale deformabile si elastice. Pe langa confort, aceste materiale trebuie sa ofere si o rezistenta cat mai mare la uzura.

In momentul in care se ia decizia asupra materialului trebuie sa se tina cont si de naturaletea tesaturii, precum si de proprietatile principale ale acesteia. Scaunul trebuie sa respire cat mai bine, incat sa nu fie incurajata aparitia bacteriilor si a fungilor.

5. Structura scaunului

Conteaza foarte mult structura scaunului. Aceasta trebuie sa fie cat mai rigida si sa fie realizata din materiale care rezista pe termen lung si foarte lung. De regula, scaunele sunt construite din plastic dur sau din diverse aliaje metalice care nu au greutate mare. Un alt element care poate sa conteze atunci cand este vorba despre structura este baza scaunului, care trebuie sa fie stabila si sa aiba la dispozitie cateva roti pentru o deplasare cat mai facila. Evident, nu trebuie sa lipseasca nici bratele, care sa asigure posibilitatea odihnirii mainilor in momentul in care nu sunt folosite pentru tastatura sau pentru scris.

Top Produse 2025

Avantaje
  • simplu, usor de montat
  • design placut
  • rezistent
  • pret bun
Dezavantaje
  • nu are manere

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *